ΙΣΤΟΡΙΑ  |  ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ  |  ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ  |  ΓΕΝΕΑΛΟΓΙΑ  |  ΜΝΗΜΕΙΑ  |  ΓΡΑΜΜΑΤΑ  |  ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ  |  ΣΗΜΕΡΑ


Τσιούκλας

Αποστολόπουλος Καραγιάννης Μαργαρίτης Παναγιωτόπουλος
Βασιλόπουλος Καραδήμος Μπατζιοπούλου Παπαμιχάλης
Δημόπουλος Καρανάσιος Μπούσιος Σιώμος
Δινόπουλος Καρούτας Μυτάκος Τσιούκλας
Ζαρκοδήμος Κυριαζής Σιμόπουλος Τσώνης
Ζησούλης Μαρανής Τζήκας  
 

Ανδρέας Τσιούκλας του Χρήστου
Γιος του Χρήστου Τσιούκλα από το Δασύλλιο (Μαέρη). Εγγονός του Κοσμά και της Κατερίνας Καρανάσιου (Κοσμάναινας) από την κόρη της Περιστέρα. Είχε αδελφή την Κωνσταντινιά, πρώτη γυναίκα του Σπύρου Μπούσιου, η οποία πέθανε νωρίς, χωρίς παιδιά. Παντρεύτηκε με την Ουρανία Ευθ. Καραγιάννη. Ο Ανδρέας για λίγο διάστημα χρησιμοποίησε το σπίτι της πεθεράς του και στη συνέχεια έκανε προσωρινό σπίτι τον αχυρώνα, ανάμεσα στο σπίτι του Μυτάκου και του Φίλιππα Δινόπουλου. Με την Ουρανία απόκτησε δυο παιδιά, τον Φώτη και την Σπυριδούλα. Με τον εμφύλιο ο Ανδρέας βρέθηκε στην μακρινή Τασκένδη, όπου έζησε για πολλά χρόνια. Επέστρεψε τη δεκαετία του ΄80 ως πολιτικός πρόσφυγας και έχτισε νέο σπίτι στη θέση του παλαιού αχυρώνα. Ήταν πολύ εργατικός και τεχνίτης με πολλές δεξιότητες. Ο Ανδρέας πέθανε το 1988. Η Ουρανία, υπερήλικας, ζει στο χωριό με την εγγονή της Ράνια Χατζή.

                     Ανδρέας Τσιούκλας
 
Σπυριδούλα Τσιούκλα του Ανδρέα
Η Σπυριδούλα Τσιούκλα, έπειτα Χατζή, παντρεύτηκε στην Θεσσαλονίκη. Απόκτησε μια κόρη, την Ουρανία (Ράνια). Η Σπυριδούλα αρρώστησε και πέθανε το 2013. Η κόρη της ζει στο χωριό με την συνονόματη γιαγιά της, στο σπίτι που έχτισε ο παππούς της Ανδρέας όταν επέστρεψε από την Τασκένδη, όπου ήταν πολιτικός πρόσφυγας.
 

 

Ουρανία (Ράνια) Χατζή
Η Ράνια είναι κόρη της Σπυριδούλας Τσιούκλα-Χατζή. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στο Τρίκορφο. Μένει κοντά στη γιαγιά της Ουρανία Τσιούκλα. Λατρεύει το χωριό και δραστηριοποιείται για την πολιτιστική αναβάθμισή του.

                       Ουρανία (Ράνια) Χατζή
 

 

 

Φώτιος Τσιούκλας του Ανδρέα
Ο Φώτης έφυγε μετανάστης στην Αμερική πριν πολλά χρόνια και είναι εγκατεστημένος στην πολιτεία της Florida. Παντρεύτηκε και απόκτησε δυο παιδιά,  τον Ανδρέα και τη Βάγια που ζουν στην Αμερική. Με την γυναίκα του Ειρήνη έρχονται συχνά στην Ελλάδα και μένουν αρκετό διάστημα στο χωριό, κοντά στην μητέρα του Ουρανία και στην ανεψιά του Ράνια.

 

                 Φώτιος -  Ειρήνη Τσιούκλα
 

Βάγια Τσιούκλα του Φώτη
Γεννήθηκε το 1977. Ζει και εργάζεται στην Αμερική, όπου βρέθηκε με τους μετανάστες γονείς της, εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

                    

Ανδρέας
Τσιούκλας του Φώτη
Ζει και εργάζεται στην Αμερική, όπου βρέθηκε με τους μετανάστες γονείς του, εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Πρόσφατα παντρεμένος με τη Μαρία Καρκούλας.

 

                  Ανδρέας και Μαρία Τσιούκλας
 
* Στην μεγάλη φωτογραφία: Η Ουρανία Τσιούκλα (94 ετών) και ο γιος της Φώτης Τσιούκλας (2013)
   Κάτω αριστερά: Ο Φώτης Τσιούκλας με την γυναίκα του Ειρήνη. Κάτω δεξιά: Η αυλή του σπιτιού της Ουρανίας Τσιούκλα. στο χωριό.
 

.


     Copyright
© 2013 e-Πύλη Εκπαίδευσης