ΙΣΤΟΡΙΑ  |  ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ  |  ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ  |  ΓΕΝΕΑΛΟΓΙΑ  |  ΜΝΗΜΕΙΑ  |  ΓΡΑΜΜΑΤΑ  |  ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ  |  ΣΗΜΕΡΑ


Σιώμος - Σιμόπουλος

Αποστολόπουλος Καραγιάννης Μαργαρίτης Παναγιωτόπουλος
Βασιλόπουλος Καραδήμος Μπατζιοπούλου Παπαμιχάλης
Δημόπουλος Καρανάσιος Μπούσιος Σιώμος
Δινόπουλος Καρούτας Μυτάκος Τσιούκλας
Ζαρκοδήμος Κυριαζής Σιμόπουλος Τσώνης
Ζησούλης Μαρανής Τζήκας  
 

Σιωμάδες - Κρουσταλαίοι - Σιμοπουλαίοι

Με το επώνυμο αυτό βρίσκουμε δυο οικογένειες στο χωριό, αν και ήρθαν από διαφορετικές περιοχές. Το κοινό όνομα δεν είναι απλή συνωνυμία αλλά υπάρχει μεταξύ τους συγγένεια. Οι Σιωμαίοι είναι συγγενείς με τους Μπουσαίους. Παλαιότερα η οικογένεια Σιμόπουλου λέγονταν Κρουστάλη - Κρουσταλαίοι, που τους έμεινε μέχρι σήμερα, όχι όμως ως επώνυμο. Πιθανόν να προήλθε από το όνομα της της Κρυστάλλως, αδερφής του Χρήστου Σιώμου, που παντρεύτηκε κάποιον Κρουστάλη. Το πώς πήραν το επίθετο Σιμόπουλος είναι άγνωστο.

 

Ιωάννης Σιώμος
Γύρω στα 1830 - 1840, ήρθε και εγκαταστάθηκε στο χωριό, από το βλαχοχώρι της Κόνιτσας τη Μπριάζα (Δίστρατο) ο Γιάννης Σιώμος με τη γυναίκα του Σουλτάνα. Απέκτησαν τρία παιδιά, τη Μαρία, την Κρυσταλλία. και τον Χρήστο,

 
Μαρία Σιώμου του Ιωάννη
 
Κρυσταλλία Σιώμου του Ιωάννη
 

Χρήστος Σιώμος του Ιωάννη (Καραματσούκης)
Παντρεύτηκε την Καλλίνω Τζάμου από το Δασύλλιο (Μαέρη). Το παρατσούκλι "Καραματσούκης" ίσως να προέκυψε από το χρώμα του. Ήταν πολύ μελαχρινός. Με αυτό το όνομα τον ήξερε όλη η περιοχή, αστυνομία και ληστές, Τούρκοι και Έλληνες.  Με την οικογένειά του ήταν πολύ σκληρός ενώ με τον υπόλοιπο κόσμο ήταν πολύ καλός. Με τη διπλωματικότητά του ήταν σε θέση να γλιτώσει Έλληνα από το σπαθί Τούρκου ή και το αντίθετο. Με την Καλλίνω απόκτησαν τέσσερα παιδιά: Τον Ιωάννη, τον Αθανάσιο, τη Σουλτάνα και τον Κωνσταντίνο.

Ιωάννης Σιώμος (Σιωμογιάννης - Σιμόπουλος) του Χρήστου
Παντρεύτηκε την κόρη του Γιάννη Αποστόλου, τη Σάννα-Άννα. Απέκτησαν δυο γιους και τρεις κόρες: Τον Βασίλειο, την Ελένη, την Πανάγιω, τη Χρυσούλα και τον Χρήστο. Για ένα διάστημα πήγε στην Αμερική και όταν γύρισε συνεργάστηκε με τον αδελφό του κι έκαναν κοπάδι με γίδια. Είχε γίνει καλός τσέλιγκας, φτάνοντας να έχει 600-700 γίδια. Αργότερα, παρά τις αντιρρήσεις του πατέρα του, πούλησε τα γίδια κι αγόρασε πρόβατα. Απέτυχε όμως, γιατί σε μια κακή χρονιά τα έχασε όλα. Γύρω στα 1935 πήρε την γκλίτσα του κι έφυγε για το Νεοχώρι Ημαθίας (Γιδά) κι εκεί έβοσκε ξένα γίδια. Έφερε εκεί και την οικογένειά του γιατί του δώσανε κλήρο. Εκεί και πέθανε.

Φωτο: Οικογένεια Καραματσούκη - Μπροστά αριστερά η Καλλίνω με τον εγγονό της Βασίλη, δεξιά η νύφη της Σάννα. Πίσω η νύφη της Μάρθα με την κόρη της Πολυξένη.

 
Σιώμου Σουλτάνα του Χρήστου
 

Βασίλειος Σιμόπουλος του Ιωάννη
Ο Βασίλης ακολούθησε τον πατέρα του στο Νεοχώρι Ημαθίας (Γιδά), εγκαταστάθηκε εκεί και πήρε κλήρο. Ήταν ράφτης στο επάγγελμα και πολύ καλός τεχνίτης. Παντρεύτηκε την Μάρθα, κόρη του Γιώργου Τζήκα και απέκτησαν τέσσερα παιδιά: Τον Λάζαρο, την Αθηνά, τον Στέφανο και τη Γενοβέφα.

Λάζαρος Σιμόπουλος του Βασιλείου
Ο Λάζαρος πέθανε σε μικρή ηλικία, χωρίς να δημιουργήσει οικογένεια.

Αθηνά Σιμοπούλου του Βασιλείου
Η Αθηνά, τώρα Πουρλιώτη. Ζει με την οικογένειά της στο Νεοχώρι (Γιδά) Ημαθίας.

    Βασίλειος και Μάρθα Σιμοπούλου με τα εγγόνια τους
                  Μανώλη και Μάρθα Πουρλιώτη
 
Αθηνά Σιμοπούλου του Βασιλείου
Η Αθηνά παντρεύτηκε και λέγεται τώρα Πουρλιώτη. Ζει με την οικογένειά της στο Νεοχώρι (Γιδά) Ημαθίας.
 
Στέφανος Σιμόπουλος του Βασιλείου
Ο Στέφανος παντρεύτηκε και ζει με την οικογένειά του στη Θεσσαλονίκη. Έχει και σπίτι στο χωριό.
 
Γενοβέφα Σιμοπούλου του Βασιλείου
Η Γενοβέφα παντρεύτηκε και λέγεται τώρα Λιόση. Ζει με την οικογένειά της στην Αθήνα.
 
Αθανάσιος Σιμόπουλος του Χρήστου
Παντρεύτηκε τη Μάρθα Γκαραβέλη από τη Χρυσαυγή (Μυραλή) Βοΐου. Απόκτησαν δυο παιδιά, την Πολυξένη και τον Δημήτριο. Ο Θανάσης έζησε στην Αμερική όλη του σχεδόν τη ζωή. Κοντά του πήρε και τον γιό του Δημήτρη.
 
Πολυξένη Σιμοπούλου του Αθανασίου
Η Πολυξένη παντρεύτηκε στην Καλλονή (Λούντζι) τον Βαγγέλη Γκόγκο.
 

 

 

 

 

Δημήτριος Σιμόπουλος του Αθανασίου
Ήταν μαραγκός, πολύ εργατικός. Έφυγε μετανάστης για την Αμερική, παίρνοντας μαζί του τη γυναίκα του Μάρθα και τα τέσσερα παιδιά τους: Τον Ελπιδοφόρο, τον Νίκο, την Ελπινίκη και την Αθανασία.
 

 Δημήτριος & Μάρθα Σιμοπούλου - ΓιάννηςΣτ. Καραδήμος
 

Νικόλαος Σιμόπουλος του Δημητρίου
Σπούδασε στην Αμερική γιατρός. Ουρολόγος καθηγητής που άσκησε για πολλά χρόνια το επάγγελμά του στην Αμερική. Έχει παντρευτεί Αμερικανίδα. Έχουν αποκτήσει δυο παιδιά, που είναι γιατροί. Όλοι τους ζουν οικογενειακά στην Αμερική.

 

Ελπιδοφόρος (Φόρης) Σιμόπουλος του Δημητρίου
Γεννήθηκε στο Τρίκορφο το 1937. Έφυγε με την οικογένειά του μετανάστης στις ΗΠΑ. Παντρεύτηκε Αμερικανίδα και έχει τέσσερις γιους, οι οποίοι ζουν στην Αμερική. Οι τρεις είναι γιατροί, και ο τέταρτος νομικός. Καθηγητές πανεπιστημίου όλοι. Ο ίδιος σπούδασε στην Αμερική γιατρός και έγινε ένας άριστος επιστήμονας γυναικολόγος-μαιευτήρας, καθηγητής πανεπιστημίου. Άσκησε για πολλά χρόνια το επάγγελμά του στην Αμερική αλλά και στην Ελλάδα. Διατηρούσε κλινική στην Ουάσιγκτων ως το 1986, οπότε και επέστρεψε στην Ελλάδα. Διετέλεσε πρόεδρος στο Κρατικό Νοσοκομείο Λιβαδιάς. Από το 1989 και μετά συνεργαζόταν με την κλινική "ΥΓΕΙΑ" Αθηνών κάνοντας διαχωρισμό φύλλου. Την εποχή εκείνη είχε ανοίξει γραφείο στη Ρώμη για τον ίδιο σκοπό. Στη συνέχεια συνήψε σύμβαση με το ΙΚΑ για ένα χρονικό διάστημα ως γυναικολόγος. Με τη λήξη της σύμβασης έφυγε για τη Νέα Ζηλανδία, όπου δίδαξε σαν καθηγητής σε Πανεπιστήμιο.  Μετά επέστρεψε και τώρα ζούσε μόνιμα στο χωριό. Έχει πλούσιο συγγραφικό έργο και πολλά άρθρα του δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό "Ταχυδρόμος". Απεβίωσε στην Θεσσαλονίκη στις 24 Μαρτίου 2018 σε ηλικία 80 ετών και ετάφη στο κοιμητήριο του χωριού μας.

 

 

 

Nick Σιμόπουλος του Ελπιδοφόρου
Επίκουρος καθηγητής του Δικαίου. Ζει και εργάζεται στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.
 

             Σιμόπουλος Νικόλαος του Ελπιδοφόρου
 
 
Chris
Σιμόπουλος του Ελπιδοφόρου
Γιατρός οπτομετρικής. Ζει και εργάζεται στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

                   Σιμόπουλος Chris του Ελπιδοφόρου
 

 

 

Alexander Σιμόπουλος του Ελπιδοφόρου
Πλαστικός χειρουργός. Ζει και εργάζεται στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

                      Σιμόπουλος Alex του Ελπιδοφόρου
 
Ελπινίκη Σιμοπούλου του Δημητρίου
Είναι καθηγήτρια αγγλικής γλώσσας και μεταφράστρια.
 
Αθανασία Σιμοπούλου του Δημητρίου
Είναι δασκάλα. Παντρεύτηκε με τον Παπανικολάου από την Χρυσαυγή (Μυραλή) Βοΐου.
 
Βασίλειος Σιώμος-Σιμόπουλος του Ιωάννη
 
Ελένη Σιώμου-Σιμοπούλου του Ιωάννη
Παντρεύτηκε στο χωριό
 
Πανάγιω Σιώμου-Σιμοπούλου του Ιωάννη
Παντρεύτηκε στο Νεοχώρι Ημαθίας (Γιδά) κάποιον Βασίλη Πέικο, πέθανε όμως νωρίς χωρίς να αφήσει οικογένεια.
 
Χρυσούλα Σιώμου-Σιμοπούλου του Ιωάννη
Παντρεύτηκε στο Νεοχώρι Ημαθίας (Γιδά) κάποιον Καρυώτη.
 
Χρήστος Σιώμος-Σιμόπουλος του Ιωάννη
Ο Χρήστος ζούσε κι αυτός με τους γονείς του στο Νεοχώρι Ημαθίθας (Γιδά). Υπηρετώντας την στρατιωτική του θητεία το 1946 χάθηκε. Τον βρήκαν νεκρό μέσα στον βάλτο.
 

Κωνσταντίνος Σιώμος του Χρήστου
Ήταν άνθρωπος πολύ ζωηρός και εύθυμος. Η γυναίκα του Σουλτάνα Μπίγκα, ήταν από το Δίλοφο (Λμπόχοβο). Όλα του τα χρόνια ζούσε στην Αμερική με τη γυναίκα του. Απέκτησαν ένα παιδί, τον Νικόλαο, το οποίο πέθανε νωρίς και δεν απέκτησαν άλλο. Ο Κώστας ερχόταν τακτικά από την Αμερική στο χωριό και έγινε ευεργέτης του. Το 1932 ανακαίνισε με δικά του χρήματα τη βρύση Τσεράδια και τη βρύση Πηγάδι. Αργότερα ανακαίνισε το καμπαναριό της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου, και με δικά του έξοδα χτίστηκε το εκκλησάκι του Αη-Λιά. Το σπίτι των Σιωμάδων ήταν δίπατο στο κέντρο του χωριού. Μετά τον θάνατό του, τη γυναίκα του Σουλτάνα, τη φρόντιζε η ανιψιά του Ελένη Κ. Μαρανή, η οποία την κληρονόμησε.

              Κωνσταντίνος και Σουλτάνα Σιώμου
 
Νικόλαος Σιώμος  του Χρήστου
 

Θεόδωρος Σιμόπουλος - Κρουστάλης
Στο Τρίκορφο, σύμφωνα με τις διηγήσεις και τα στοιχεία που μας δίνει η προφορική παράδοση, περί το 1850 ήρθε από τα μέρη της Αλβανίας κάποιος τσοπάνος με το γιό του, που ονομαζόταν Θεόδωρος. Παντρεύτηκε στο χωριό, με τη Σουλτάνα, κόρη του Χρήστου Σιώμου, ο οποίος του έδωσε προίκα τα μισά χωράφια που κληρονόμησε από τον πατέρα του, μαζί με οικόπεδο για σπίτι. Έτσι ο Θόδωρος έγινε μόνιμος κάτοικος του χωριού. Απέκτησαν τρία παιδιά: Τον Ιωάννη, τον Αθανάσιο και μια κόρη που παντρεύτηκε στο χωριό τον Δημήτρη Καραδήμο.

 

Ιωάννης Σιμόπουλος του Θεοδώρου
Ο Γιάννης ήταν λεβέντης και γλεντζές. Το καμάρι του χωριού. Αδελφικός φίλος του Θανάση Χρήστου Τζήκα. Παντρεύτηκε με τη Φωτεινή, κόρη του Γεωργίου Τζήκα και απέκτησαν μια κόρη, τη Γλυκερία, η οποία παντρεύτηκε με τον Δημήτριο Αθανασίου Μυτάκο. Ο Γιάννης πέθανε το 1913 και οι χωριανοί έλεγαν τότε, ότι ήταν κακό σημάδι για το χωριό.

 
Γλυκερία Σιμοπούλου του Ιωάννη
 

Αθανάσιος Σιμόπουλος του Θεοδώρου
Ένας πολύ σοβαρός άνθρωπος, καλός νοικοκύρης και οικογενειάρχης. Παντρεύτηκε τη Μαρία, κόρη του Δημήτρη Τζήκα (Παπαμιχαήλ) και απέκτησαν τρεις γιους και τρεις κόρες: Τη Μάρθα, τον Χρήστο, τον Θεόδωρο, την Παρασκευή, τον Ηλία, και την Αρετή.
Διηγούνται πως περπατούσε ξυπόλητος στον πάγο της αυλής τον χειμώνα, για να δροσιστεί γιατί οι πατούσες του... φλέγονταν.

Μάρθα Σιμοπούλου του Αθανασίου
Παντρεύτηκε στο χωριό τον
Μιχάλη Ιωάννη Παναγιωτόπουλο και απόκτησαν δυο παιδιά, τον Τηλέμαχο και την Θωμαή. Έφυγαν από το χωριό και εγκαταστάθηκαν οικογενειακώς στο Τσοτύλι Βοΐου. Την περιουσία και το σπίτι στο χωριό την πούλησαν στον Ευθύμιο Μπούσιο. Ο Τηλέμαχος έγινε δάσκαλος. Υπηρέτησε σε σχολεία των Γρεβενών και κατέληξε στη Θεσσαλονίκη, όπου εγκαταστάθηκε δημιουργώντας οικογένεια. Η Θωμαή, τώρα Ανδρεάδη, παντρεύτηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη.

              Αθανάσιος Σιμόπουλος του Θεοδώρου

 

Παρασκευή (Τσιβούλα) Σιμοπούλου του Αθανασίου
Η Παρασκευή παντρεύτηκε στις Εκκλησιές Γρεβενών (Βιβίστ) με τον Γιάννη Στούπα και απέκτησαν πέντε παιδιά: Τον Λευτέρη (πέθανε 17 ετών), την Πηνελόπη (πέθανε 8 χρονών), την Αντιγόνη, τον Γιώργο και τον Θανάση. Τα τρία που ζουν, έχουν δημιουργήσει οικογένειες και ζουν στα Γρεβενά. Αγαπούν ιδιαίτερα το χωριό της μητέρας τους, όπου παντρεύτηκε και η θεία τους (αδελφή του πατέρα τους) Δάφνη, με τον Σπύρο Μπούσιο. Από μικρά έρχονταν συχνά και έμεναν στο χωριό, κοντά στους θείους τους και στα πολλά αγαπημένα τους ξαδέρφια.

        Σιμοπούλου Παρασκευούλα - Γιάννης Στούπας
 

Χρήστος Σιμόπουλος του Αθανασίου
Παντρεύτηκε με την Σεβαστή, κόρη του Γρηγόρη Δημόπουλου. Απέκτησαν δυο παιδιά: Την Ελένη και τον Νίκο. Ο Χρήστος, λόγω του Εμφυλίου, βρέθηκε πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη, όπου αρρώστησε και πέθανε το 1952. Η Σεβαστή έμεινε στην Ελλάδα, μεγαλώνοντας μόνη της τα δυο της παιδιά.

 

Ελένη Σιμοπούλου του Χρήστου
Η Ελένη παντρεύτηκε τον Σωκράτη Σαμαρά από το Τσοτύλι. Μετανάστευσαν για πολλά χρόνια στην Αμερική αλλά επέστρεψαν και ζουν στο Τσοτύλι. Έχουν δυο κορίτσια που ζουν και εργάζονται στη Θεσσαλονίκη

     Σεβαστή και Φωτεινή Σιμοπούλου με την πεθερά τους
         Μαρία, γυναίκα του Αθανασίου Θεοδ. Σιμόπουλου
 

Νίκος Σιμόπουλος του Χρήστου
Ο Νίκος από μικρό παιδί ακολούθησε τις ομάδες των μαστόρων που κατέβαιναν στη Λάρισα για δουλειά. Έγινε ένας εξαιρετικός τεχνίτης οικοδόμος και δούλεψε σε πολλά χωριά της Λάρισας αλλά και μέσα στην πόλη για πολλά χρόνια. Παντρεύτηκε τη Μαρία Μεζιούδη και εγκαταστάθηκε μόνιμα στη Λάρισα. Απόκτησαν δυο παιδιά, τον Χρήστο και τη Σεβαστή (Σέβη) καθώς και εγγόνια. Έχει μαζί του και τη μητέρα του Σεβαστή. Διατηρεί το σπίτι του στο χωριό, όπου μένει τους καλοκαιρινούς μήνες.

               Σιμόπουλος Νικόλαος του Χρήστου
 

Χρήστος Σιμόπουλος του Νικολάου
Είναι παντρεμένος με την Χριστίνα Αρμπένη, που είναι καθηγήτρια Αγγλικών,  και ζουν οικογενειακώς στη Λάρισα. Έχουν αποκτήσει δυο παιδιά, τον Μάριο και τον Νικόλαο.

  Σιμόπουλος Χρήστος του Νικολάου με τον γιο του Νίκο
 

Σεβαστή (Σέβη) Σιμοπούλου του Νικολάου
Είναι παντρεμένη με τον Αντώνη και ζει οικογενειακώς στη Λάρισα. Έχουν αποκτήσει δυο παιδιά, τον Γιώργο και τον Νικόλαο.

             Σιμοπούλου Σεβαστή (Σέβη) του Νικολάου
 

Ηλίας Σιμόπουλος του Αθανασίου
Ο Ηλίας παντρεύτηκε την Φωτεινή, κόρη του Θεοδώρου Τζήκα. Απέκτησαν μια κόρη την Βικτώρια. Ο Ηλίας στον Εμφύλιο εντάχτηκε στον Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας (ΔΣΕ) και σκοτώθηκε. Η Φωτεινή έμεινε με την κόρη της στο χωριό. Το κορίτσι πεθανε σε νεανική ηλικία και η Φωτεινή παντρεύτηκε στο Δασύλλιο (Μαέρη) , τον Βαγγέλη Ιωάν. Τζάμο.

 

Θεόδωρος Σιμόπουλος του Αθανασίου
Παντρεύτηκε την Ευαγγελία, κόρη του Κώστα Ζησούλη και απέκτησαν τρια παιδιά: Τον Γιάννη, την Θεοδότα και τον Μιλτιάδη. Ο Θόδωρος πολέμησε στον πόλεμο της Αλβανίας και τραυματίστηκε. Πέθανε το 1967. Η Ευαγγελία ζούσε  στο χωριό με τον γιο της Μιλτιάδη. Πέθανε στις 8 Οκτωβρίου 2013 σε ηλικία 93 ετών.

Ιωάννης Σιμόπουλος του Θεοδώρου
Ο Γιάννης έγινε δάσκαλος. Διορίστηκε σε σχολείο του Κιλκίς, όπου υπηρέτησε για μερικά χρόνια ενώ παράλληλα ήταν φοιτητής της Νομικής Σχολής Θεσσαλονίκης. Όταν πήρε το πτυχίο παραιτήθηκε από δάσκαλος και εισήχθη στο Δικαστικό Σώμα. Παντρεύτηκε με την δικηγόρο Γεωργία Καρασαββίδου και έχουν αποκτήσει δυο παιδιά, τον Κωνσταντίνο και τον Θεόδωρο. Σήμερα είναι συνταξιούχος ως ανώτερος δικαστικός. Ζει οικογενειακά στη Θεσσαλονίκη.

             Θεόδωρος Σιμόπουλος του Αθανασίου
 
Κωνσταντίνος Σιμόπουλος του Ιωάννη
 
Είναι πολιτικός μηχανικός.Παντρεύτηκε την Αφροδίτη Λαϊάκη, πολιτικό μηχανικό, έχουν αποκτήσει δυο παιδιά.
 

 

 

Θεόδωρος Σιμόπουλος του Ιωάννη
Είναι δικηγόρος. Ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Είναι παντρεμένος με τη Τζίνα Λέφα, δικηγόρο, και έχουν δυο παιδιά.

 

Θεοδότα Σιμοπούλου του Θεοδώρου.
Η Θεοδότα αποφοιτώντας από το Γυμνάσιο Τσοτυλίου εισήχθη στην Πιδαγωγική Ακαδημία Λάρισας και διορίστηκε δασκάλα. Παντρεύτηκε με τον δάσκαλο Γεώργιο Νατσιόπουλο, από την Ιτέα Γρεβενών. Διαμένουν οικογενειακά στα Τρίκαλα και έχουν αποκτήσει δυο παιδιά: Tον Ιωάννη και την Μαρία. Ο Γιάννης είναι οικονομολόγος και έχει παντρευτεί. Η Μαρία είναι φιλόλογος.

 

Μιλτιάδης Σιμόπουλος του Θεοδώρου
Ο Μιλιτιάδης ζει στο χωριό, στο πατρικό σπίτι. Ασχολείται με την ζωοτροφία κι έχει δική του αγελαδοτροφική μονάδα, Είναι παντρεμένος με την Νικολέττα και έχουν αποκτήσει δυο κόρες: Την Ευαγγελία, που είναι νοσηλεύτρια και παντρεμένη με τον νοσηλευτή
Κοσμά Καλφόγλου. Την Αριστούλα, που είναι ιδιωτική υπάλληλος και παντρεμένη με τον Θανάση Ροδίτη, ελεύθερο επαγγελματία. Και οι δυο ζουν και εργάζονται στη Θεσσαλονίκη.

 

Αρετή Σιμοπούλου του Αθανασίου
Παντρεύτηκε στο χωριό με τον Ευθύμιο Μπούσιο του Δημητρίου, με τον οποίο απέκτησε τέσσερα αγόρια: Τον Δημήτρη, τον Σωκράτη, τον Ηλία και τον Γιώργο. Αγαπητή σε όλους και πάντα με το γέλιο στο στόμα της. Ο Σωκράτης και ο Γιώργος ζουν οικογενειακά στην Αμερική, ο Δημήτρης  και ο Ηλίας στο χωριό. Έφυγε από τη ζωή πριν μερικά χρόνια.

                   Αρετή Σιμοπούλου του Αθανασίου

 

* Μεγάλη φωτογραφία:
Το χορό σέρνει ο νούνος Θεόδωρος Aθαν. Σιμόπουλος και η γυναίκα του Βαγγελή, στο γάμο του Διονύση Τζήκα. Δεύτερη η μάννα του γαμπρού, Βασιλική. Τρίτος ο γαμπρός Διονύσιος Τζήκας και τρίτη η νύφη-γυναίκα του.

 

.


     Copyright
© 2013 e-Πύλη Εκπαίδευσης