ΙΣΤΟΡΙΑ  |  ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ  |  ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ  |  ΓΕΝΕΑΛΟΓΙΑ  |  ΜΝΗΜΕΙΑ  |  ΓΡΑΜΜΑΤΑ  |  ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ  |  ΣΗΜΕΡΑ


Μπούσιος

Αποστολόπουλος Καραγιάννης Μαργαρίτης Παναγιωτόπουλος
Βασιλόπουλος Καραδήμος Μπατζιοπούλου Παπαμιχάλης
Δημόπουλος Καρανάσιος Μπούσιος Σιώμος
Δινόπουλος Καρούτας Μυτάκος Τσιούκλας
Ζαρκοδήμος Κυριαζής Σιμόπουλος Τσώνης
Ζησούλης Μαρανής Τζήκας  
 

Βούσιος - Μπούσιος  
                                                                                                                                           Το Γενεαλογικό δέντρο Μπουσαίων Λαμίας

 

Οι Μπουσαίοι ήταν οι τελευταίοι που ήρθαν στο χωριό, γύρω στα 1840. Η καταγωγή τους ήταν από το βλαχοχώρι της Κόνιτσας Δίστρατο (Μπριάζα). Ήταν τρία αδέρφια: Ο Χρήστος, ο Γιώργος και ο Γιάννης. Δεν είναι γνωστό αν ήρθαν μόνοι ή με τον πατέρα τους. Ήταν συγγενείς με τους Σιωμαίους. Πρέπει να είχαν και μια αδελφή τη Σουλτάνα, μάννα του Χρήστου Ιωάν. Σιώμου (Καραματσούκη). Όταν ήλθαν στο χωριό και θέλησαν να μείνουν, οι χωριανοί τους δέχτηκαν. Τους εξήγησαν όμως, ότι χωράφια δεν έχουν να τους δώσουν αλλά θα μπορούσαν να ανοίξουν δικά τους σε παράμερα σημεία ή να αγοράσουν. Πράγματι τα χωράφια των Μπουσαίων βρίσκονται μακριά από το χωριό, στις τοποθεσίες "Φορλίγκα Αλώνια", "Γερακοφωλιά", άκρη στο δάσος "Κερασόι", "Πηγαδούλια", "Βρωμονέρι", "Αλωνάκι", "Φυλουριά". Αργότερα αγόρασαν αλλά πήραν και προίκα. Οι Μπουσαίοι ήρθαν στο χωριό για μυλωνάδες. Τον μύλο τον έχτισαν στο ποτάμι, ακριβώς κάτω από της "Φάσσας το Πηγάδι" ή πιο κάτω στα "Σμιξώματα". Τη μυλόπετρα την έβγαλαν από την τοποθεσία "Λθαρ΄" (λιθάρι). Φαίνεται θα πήρε το όνομα από την εξόρυξη της πέτρας. Είναι άγνωστο πώς κατάφεραν και πήγαν την πέτρα στον μύλο, από τόσο μεγάλη απόσταση, χωρίς δρόμο.

 
Ιωάννης Βούσιος
Αναφέρονται δυο γιοι. Ο Κωνσταντίνος και ο Αθανάσιος. Άγνωστο το όνομα της γυναίκας του και αν είχε άλλα παιδιά.
 
Κώστας Βούσιος του Ιωάννη
Γεννήθηκε το 1855. Βοσκός στο επάγγελμα.
 

Αθανάσιος Βούσιος του Ιωάννη
Γεννήθηκε το 1858. Κτίστης στο επάγγελμα. Πήγε γαμπρός στο Δίλοφο. Εκεί δημιούργησε οικογένεια. Στο Τρίκορφο διατηρούσε την περιουσία του, το σπίτι και χωράφια.

 
Γεώργιος Βούσιος
 
Νικόλαος Βούσιος του Γεωργίου
Γεννήθηκε το 1871. Κτίστης στο επάγγελμα.
 

Γεώργιος Μπούσιος του Νικολάου
Ο Γιώργος παντρεύτηκε με τη Θεολογία, κόρη του Κώστα Τσώνη. Απόκτησαν μια κόρη, τη Ζαχάρω που παντρεύτηκε στο Κηπουρειό Γρεβενών. Η γυναίκα του Θεολογία αρρώστησε και πέθανε. Ο Γιώργος ξαναπαντρεύτηκε με τη Μαριάνθη, κόρη του Γιάννη Καραδήμου. Άφησε όμως το σπίτι του στο Τρίκορφο και αγόρασε αλευρόμυλο στο Κοσμάτι Γρεβενών. Εκεί έζησε, με την οικογένειά του, όλα του τα χρόνια.

Ζαχάρω Μπούσιου του Γεωργίου
Κόρη του Γεωργίου Μπούσιου και της πρώτης του γυναίκας Θεολογίας Κων. Τσώνη.  Παντρεύτηκε στο Κηπουρειό Γρεβενών.

        Γεώργιος και Μαριάνθη Μπούσιου με την εγγονή
 

Χρήστος Βούσιος - Μπουσιοχρήστος
Πήρε γυναίκα από το Δίλοφο (Λμπόχοβο), η οποία ήταν ξαδέλφη της Γιαννούλας, γυναίκας του Βαγγέλη Μαργαρίτη. Απόκτησαν μόνο ένα παιδί, τον Ιωάννη.

 
Ιωάννης
Μπούσιος του Χρήστου
Γεννήθηκε το 1867. Ήταν ράφτης χοντρών υφασμάτων. Αργότερα έκανε τον μικροζωέμπορα. Ο Γιάννης παντρεύτηκε την δεύτερη κόρη του Γεωργίου Νικ.Τζήκα, την Πανάγιω, παίρνοντας προίκα λίγα χωράφια. Με την Πανάγιω δημιούργησε μεγάλη οικογένεια, με τέσσερα αγόρια και δυο κόρες κατά σειρά: Toν Ευάγγελο, τον Ανδρέα, τη Μυγδάλω, τον Στέφανο, την Χρυσούλα και τον Σπυρίδωνα. Ο Γιάννης Μπούσιος πέθανε σε ηλικία 68 ετών, το 1935. Η Πανάγιω (Μπουσιογάννενα) πέθανε το 1960, σε ηλικία 93 ετών.

                 Πανάγιω Μπούσιου, σύζυγος Ιωάννη
 

 

Μυγδάλω Μπούσιου του Ιωάννη
Παντρεύτηκε στο χωριό τον Ευθύμιο Καραγιάννη και έκανε οικογένεια. Παιδιά τους: H  Ουρανία, που παντρεύτηκε τον Ανδρέα Τσούκλα από το Δασύλλιο (Μαέρη) και είναι 93 χρονών σήμερα (2014), ο Ευάγγελος, που παντρεύτηκε την Αθηνά Νταλού από τους Φιλιππαίους Γρεβενών και η Ευδοκία (Κούλα), η οποία πέθανε το 1993. Η Μυγδάλω πέθανε τον Οκτώβριο του 1977.

        Μυγδάλω Μπούσιου, σύζυγος Ευθ. Καραγιάννη
 

 

Ανδρέας Μπούσιος του Ιωάννη
Σκοτώθηκε όταν ήταν στρατιώτης στην Μικρά Ασία, στον πόλεμο του 1922. Προς τιμήν του χτίστηκε  βρύση από τον αδελφό του Σπύρο, στην τοποθεσία "Της Φάσσας το Πηγάδι". Σήμερα έχει καταστραφεί από τη διάνοιξη του δρόμου προς Χρυσαυγή. Η μαρμάρινη πλάκα με την αφιέρωση, είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου παραχωμένη κάτω από το δρόμο.

                   Ανδρέας Ιωάννη Μπούσιος
 

Ευάγγελος Μπούσιος του Ιωάννη
Γεννήθηκε το 1892. Χτίστης στο επάγγελμα. Ο Βαγγέλης παντρεύτηκε  την Ευαγγελία Παπαγεωργίου από το διπλανό χωριό Κυπαρίσσι (Μπίσοβο),. Απέκτησαν τέσσερα παιδιά, τον Ανδρέα, τον Χρήστο, τον Ιωάννη, την Ελένη και τον Βασίλειο. Αγόρασε το σπίτι της Μπατζιοπούλου, το κατεδάφισε και έχτισε άλλο στη θέση του. Περί το 1930 έφυγε με την οικογένειά του από το χωριό και εγκαταστάθηκε στην Μαντασιά Δομοκού Λαμίας. Τα παιδιά του στη συνέχεια μετοίκησαν στη Λαμία, όπου συνεχίζεται η γενεαλογία των Μπουσαίων.

 

Ανδρέας Μπούσιος του Ευαγγέλου
Πρώτο παιδί του Ευάγγελου Ιωάν. Μπούσιου. Μεγάλωσε στην Μαντασιά του Δομοκού, όπου είχε εγκατασταθεί ο πατέρας του. Εξαιρετικός οικοδόμος και αυτός στο επάγγελμα, όπως και ο πατέρας του.  Παντρεύτηκε την Ελισάβετ, έφυγαν από το Δομοκό και εγκατεστάθηκαν στη Λαμία. (Δεν ζουν πλέον και οι δυο). Απέκτησαν τρία παιδιά. Δυο αγόρια κι ένα κορίτσι κατά σειρά: Τον Βασίλειο, τον Αριστείδη και τη Ζωή.

 

Ζωή Μπούσιου του Ανδρέα
Παντρεύτηκε τον Αθανάσιο Σακκά και δημιούργησαν οικογένεια στη Λαμία. Απέκτησε τρεις κόρες κατά σειρά: Την Όλγα, που έχει δίδυμα κοριτσάκια και εργάζεται στο Λονδίνο. Την Ελισάβετ (Έλσα) που έχει τρία παιδιά,  και τη Δήμητρα που έχει ένα κοριτσάκι. Η Ελισάβετ και η Δήμητρα ζουν οικογενειακά στη Λαμία.  Η μητέρα τους, Ζωή, δεν ζει πλέον. Έφυγε ξαφνικά σε ηλικία μόνο 36 ετών.

 

 

 

Βασίλειος Μπούσιος του Ανδρέα
Παντρεύτηκε την Ελένη, διαμένουν στη Λαμία και απέκτησαν δυο παιδιά κατά σειρά: Τον Ανδρέα και την Ελισάβετ.

                          Βασίλειος Μπούσιος του Ανδρέα

 

 

Ανδρέας Μπούσιος του Βασιλείου
 Ό Ανδρέας ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Οι γονείς και η αδελφή του ζουν στη Λαμία.

                     Ανδρέας Μπούσιος του Βασιλείου
 

 

 

Ελισάβετ Μπούσιου του Βασιλείου
Είναι κοινωνική λειτουργός, υπεύθυνη του "Μεριμνώ"-Υπηρεσίες Κοινωνικής Μέριμνας. Ζει και εργάζεται στη Λαμία.

                    Ελισάβετ Μπούσιου του Βασιλείου
 
Αριστείδης Μπούσιος του Ανδρέα
Παντρεύτηκε την Ευαγγελία και ζουν στη Λαμία. Απέκτησαν δυο παιδιά κατά σειρά: Την Ελισάβετ και τον Παναγιώτη.
 

 

 

Ελισάβετ Μπούσιου του Αριστείδη

                  Ελισάβετ Μπούσιου του Αριστείδη
 

 

 

Παναγιώτης Μπούσιος του Αριστείδη
Διαμένει και εργάζεται στην Αθήνα

               Παναγιώτης Μπούσιος του Αριστείδη
 


Χρήστος Μπούσιος του Ευαγγέλου
Δεύτερο παιδί του Βαγγέλη Μπούσιου. Μεγάλωσε στην Μαντασιά του Δομοκού, όπου είχε εγκατασταθεί ο πατέρας του φεύγοντας από το Τρίκορφο. Οικοδόμος και αυτός στο επάγγελμα, όπως και ο πατέρας του. Παντρεύτηκε τη Γεωργία και πέκτησαν δυο παιδιά κατά σειρά: Τη Ζωή και τον Ευάγγελο, που δεν ζει πλέον. Αργότερα εγκαταστάθηκε οικογενειακά στη Λαμία, όπου ζουν τα παιδιά του και τα εγγόνια του. Ο Χρήστος έχει φύγει από τη ζωή.

                  Χρήστος Μπούσιος του Ευαγγέλου
 

 


Ζωή Μπούσιου του Χρήστου
Παντρεύτηκε τον Θωμά Μπελτέγρη και ζουν στη Λαμία. Απέκτησαν δυο παιδιά κατά σειρά: Τον Απόστολο και την Νάνσυ.

                       Ζωή Μπούσιου του Χρήστου
 
Ευάγγελος Μπούσιος του Χρήστου
Δεν ζει πλέον.
 
Ιωάννης Μπούσιος του Ευαγγέλου
Τρίτο παιδί του Ευάγγελου Ιωάν. Μπούσιου. Παντρεύτηκε την Πίτσα και εγκαταστάθηκαν οικογενειακά στα Μελίσσια Αττικής. Δεν ζει πλέον. Τα παιδιά τους είναι κατά σειρά τα: Η Ευαγγελία, ο Νικήτας και η Ζωή. Ζουν όλα στην Αθήνα.
 

 

Ευαγγελία Μπούσιου του Ιωάννη
Παντρεύτηκε τον Σταύρο Μοσχόπουλο και απέκτησαν δυο παιδιά κατά σειρά: Τον Ιωάννη και τον Στέφανο. Ζουν οικογενειακώς στα Μελίσσια Αττικής. Είναι δικηγόρος και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μελισσίων Αττικής.

.

 
Νικήτας Μπούσιος του Ιωάννη
Ζει στα Μελίσσια Αττικής.
 

 


Ζωή Μπούσιου του Ιωάννη
Παντρεύτηκε τον Γεώργιο και απέκτησαν δυο παιδιά. Ζουν οικογενειακώς στα Μελίσσια Αττικής. Είναι υπάλληλος του Δήμου Μελσσίων Αττικής.

                      Ζωή Μπούσιου του Ιωάννη
 

Ελένη Μπούσιου του Ευαγγέλου
Τέταρτο παιδί του Ευάγγελου Ιωάν. Μπούσιου. Παντρεύτηκε στην Νέα Αγχίαλο Μαγνησίας τον Κωνσταντίνο Σωτηρόπουλο (δεν ζουν πλέον και οι δυο) και απέκτησαν, κατά σειρά, τέσσερα παιδιά: Τον Χρήστο, τον Ευάγγελο, την Ανθούλα (απεβίωσε) και τον Βάιο. Όλα ζουν στη Νέα Αγχίαλο.

 

Βασίλειος Μπούσιος του Ευαγγέλου
Πέμπτο παιδί του Ευάγγελου Ιωάν. Μπούσιου. Γεννήθηκε περί το 1930. Μόλις αποφοίτησε από την Παιδαγωγική Ακαδημία, πήρε μέρος από τους πρώτους, σαν αξιωματικός, στον ΔΣΕ. Συνελήφθη αιχμάλωτος στον Γράμμο και φυλακίστηκε. Όταν τελείωσε ο εμφύλιος, για να μπορέσει να «ξεπλύνει τη ντροπή» (πώς να διοριστεί δάσκαλος στη μετεμφυλιακή Ελλάδα ένας κομμουνιστής;), πήγε εθελοντής με το  ΕΚΣΕ στην Κορέα. Σκοτώθηκε στις 30 Ιαν. 1951, ηρωικά μαχόμενος στο ύψωμα 381. Στο ύψωμα αυτό οι Κορεάτες έχουν δημιουργήσει επιβλητικό μνημείο για τους Έλληνες στρατιώτες, που σκοτώθηκαν στον πόλεμο της Κορέας. Οι συγχωριανοί για να τον τιμήσουν, ονοματοθέτησαν τον κεντρικό δρόμο του χωριού... Περισσότερα εδώ

                         Βασίλειος Μπούσιος του Ευαγγέλου
 

 


Στέφανος Μπούσιος του Ιωάννη
Ο Στέφανος γεννήθηκε το 1902. Παντρεύτηκε την Στεργιανή, κόρη του Χρήστου Δημόπουλου και απέκτησαν τρία παιδιά. Τον Γιάννη, την Ελευθερία,  και τον Δημήτρη
. Ο Στέφανος Μπούσιος πέθανε σε μικρή ηλικία και η Στεργιαννή έζησε με την πεθερά της.

             Στέφανος και Στεργιανή Μπούσιου
 

Ιωάννης Μπούσιος του Στέφανου
Ο Γιάννης σκοτώθηκε, όταν ήταν παιδί το 1947, μαζί με τον συνομήλικό του Γιάννη Τζήκα, ενώ περιεργάζονταν γερμανική χειροβομβίδα στη θέση "Άνδρου Πηγάδι". Εξερράγη στα χέρια τους και τα παιδιά σκοτώθηκαν επί τόπου.

 

 


Ελευθερία Μπούσιου του Στέφανου
Θυγατέρα του
Στέφανου και της Στεργιανής Μπούσιου. Παντρεύτηκε τον Βασίλη Πανταζή από την Θεσσαλονίκη και έχουν αποκτήσει τρία κορίτσια: Την Αγγελική, τη Στέλλα και την Αρετή, που είναι παντρεμένες και ζουν οικογενειακά στη Θεσσαλονίκη.

                   Ελευθερία Μπούσιου του Στεφάνου
 

Δημήτριος Μπούσιος του Στέφανου
Γιος του Στέφανου και της Στεργιανής Μπούσιου. Ο πατέρας του πέθανε νέος.  Έτσι αναγκάστηκε από μικρός να φύγει σαν οικοδόμος και να εργαστεί στην περιοχή της Λάρισας με άλλους συγχωριανούς. Αργότερα έγινε εργολάβος κατοικιών σε χωριά της Λάρισας και στη συνέχεια πολυκατοικιών στην πόλη της Λάρισας. Παντρεμένος με τη Μαργαρίτα Καραδήμου από το χωριό, εγκαταστάθηκαν στη Λάρισα και απέκτησαν δυο παιδιά, τον Στέφανο και τον Ηλία. Όσο ζούσε, έμενε μεγάλα χρονικά διαστήματα στο χωριό. Τα τελευταία χρόνια προσέφερε πολλά στο χωριό. Η ανακαίνιση του Αγίου Νικολάου και όλων των  εξωκκλησίων έγινε με δική του φροντίδα και προσωπική του εργασία. Πέθανε το 2013. Η Μαργαρίτα ζει με τα δυο παιδιά της στη Λάρισα.

                  Δημήτριος Μπούσιος του Στεφάνου
 
Στέφανος Μπούσιος του Δημητρίου
Γιος του Δημήτρη και της Μαργαρίτας Μπούσιου. Ζει και εργάζεται ως τεχνίτης οχημάτων σε στρατιωτική υπηρεσία στη Λάρισα
 
Ηλίας Μπούσιος του Δημητρίου
Γιος του Δημήτρη και της Μαργαρίτας Μπούσιου. Ζει και εργάζεται ως αστυνομικός στην περιοχή της Λάρισας.
 

Χρυσούλα Μπούσιου του Ιωάννη
Παντρεύτηκε τον Γιώργο Τσώνη, που ήταν οικοδόμος, έζησαν στο χωριό και απόκτησαν δυο παιδιά: Τον Γιάννη, που έγινε εξαιρετικός τεχνίτης οικοδόμος, μάστορας της πέτρας και ζει στο πατρικό σπίτι  στο χωριό με τη γυναίκα του Ναυσικά. Τον Θανάση, που έγινε δάσκαλος, παντρεμένος με την Σταυρούλα και ζουν οικογενειακά στη Θεσσαλονίκη αλλά μεγάλο διάστημα και στο χωριό.

 

Σπυρίδων Μπούσιος του Ιωάννη
(1909-1996) Το μικρότερο παιδί του Βαγγέλη Μπούσιου. Πήγε σώγαμπρος στο σπίτι της Κοσμάναινας, που ήταν χήρα και παντρεύτηκε την κόρη της, την Κωνσταντινιά. Το παλιό σπίτι το γκρέμισε κι έκτισε καινούργιο στη θέση του. Η Κωνσταντινιά αρρώστησε και πέθανε το 1942. Δεν είχαν αποκτήσει παιδιά. Το 1950 ξαναπαντρεύτηκε με την Δάφνη Στούπα (1926-2002) από τις Εκκλησιές Γρεβενών (ΒΙβίστ) και έκαναν δυο παιδιά. Τον Βασίλειο και τον Αθανάσιο. Το 1962 εγκαταστάθηκε οικογενειακώς στη Λάρισα, όπου εργαζόταν ως εμπειροτέχνης εργολάβος οικοδομών. Έκτισε και πολλές λαμπρές εκκλησίες. Διακρινόταν για την τέχνη του.

               Σπύρος και Δάφνη Μπούσιου
 

 

Βασίλειος Μπούσιος του Σπυρίδωνος
Γεννήθηκε στο Τρίκορφο το 1951 και μεγάλωσε στη Λάρισα. Δάσκαλος, συνταξιούχος από το 2011. Υπηρέτησε σε σχολεία των Γρεβενών και της Λάρισας. Παντρεμένος με τη δασκάλα Χρυσή Λιάκου από τους Πυλωρούς Γρεβενών. Ασχολείται με τη δημιουργία λογισμικού ηλεκτρονικών υπολογιστών και ιστοσελίδων. Διαμένει οικογενειακώς στη Λάρισα και έχει δυο κόρες: Τη Δάφνη και την Ηλιάνα. Είναι ο δημιουργός αυτής της ιστοσελίδας.

               Βασίλειος Μπούσιος του Σπυρίδωνος
 

 

 

Δάφνη Μπούσιου του Βασιλείου
Μηχανικός Η/Υ και Πληροφορικής. Διαμένει και εργάζεται στην Αθήνα. Είναι παντρεμένη με τον Κώστα Ράπτη, χημικό μηχανικό. Έχουν μια κόρη, τη Χρύσα.

                       Δάφνη Μπούσιου του Βασιλείου
 

 

 

Ηλιάνα Μπούσιου του Βασιλείου
Μηχανικός Βιομηχανικής Πληροφορικής. Ζει και εργάζεται στη Λάρισα..

                        Ηλιάνα Μπούσιου του Βασιλείου
 

 

Αθανάσιος Μπούσιος του Σπυρίδωνος
Γεννήθηκε στο Τρίκορφο το 1954 και μεγάλωσε στη Λάρισα. Είναι δάσκαλος, συνταξιούχος από το 2010. Υπηρέτησε σε σχολεία της Ηλείας και της Θεσσαλονίκης. Παντρεμένος με τη Σοφία Καλαϊτζίδου από το Νευροκόπι Δράμας. Ασχολείται ενεργά, από τα νεανικά του χρόνια, με τη ζωγραφική. Έχει πάρει μέρος σε μεγάλες εκθέσεις ζωγραφικής. Διαμένει οικογενειακώς στη Θεσσαλονίκη και έχει δυο παιδιά: Τον Σπύρο και τη Βέρα.

                Αθανάσιος Μπούσιος του Σπυρίδωνος
 
Βαρβάρα Μπούσιου του Αθανασίου
Σπούδασε Ψυχολογία και ζει στη Θεσσαλονίκη.
 
Σπυρίδων Μπούσιος του Αθανασίου
Σπούδασε Καλές Τέχνες στη Ρώμη, όπου ζει και εργάζεται.
 

Κωνσταντίνος Μπούσιος - Μπουσιογκουντής
Παντρεύτηκε δυο φορές. Η πρώτη του γυναίκα ήταν η Μαρία Μπαζάκα από τον Άγιο Κοσμά (Τσιράκι) Γρεβενών και απέκτησαν τέσσερα παιδιά. Τη Χάιδω, τη Χαρίκλεια, την Ευδοξία και τον Δημήτρη, που πέθανε. Η δεύτερη γυναίκα του ήταν η Βάγια Αποστολοπούλου, από το Πολυκάστανο Βοΐου και μαζί απέκτησαν έξι παιδιά. Τα τρία από αυτά, ο Κωνσταντίνος, ο Πέτρος και η Ευδοκία πέθαναν. Έζησαν ο Ιωάννης, ο Ηλίας και η Ξανθίππη,

 
Χάιδω Μπούσιου του Κωνσταντίνου
Κόρη του Κωνσταντίνου Μπούσιου και της πρώτης του γυναίκας Μαρίας Μπαζάκα. Παντρεύτηκε στο Κυπαρίσσι (Μπίσιοβο) Γρεβενών.

Χαρίκλεια Μπούσιου του Κωνσταντίνου
Κόρη του Κωνσταντίνου Μπούσιου και της πρώτης του γυναίκας Μαρίας Μπαζάκα. Παντρεύτηκε στον Άγιο Κοσμά (Τσιράκι) Γρεβενών.

Ευδοξία Μπούσιου του Κωνσταντίνου
Κόρη του Κωνσταντίνου Μπούσιου και της πρώτης του γυναίκας Μαρίας Μπαζάκα. Παντρεύτηκε στο Μέγαρο (Ραντοσίντστα) Γρεβενών.

Δημήτριος Μπούσιος του Κωνσταντίνου
Γιος του Κωνσταντίνου Μπούσιου και της πρώτης του γυναίκας Μαρίας Μπαζάκα. Πέθανε σε μικρή ηλικία.
Κωνσταντίνος Μπούσιος του Κωνσταντίνου
Γιος του Κωνσταντίνου Μπούσιου και της δεύτερης του γυναίκας Βάγιας Αποστολοπούλου. Πέθανε σε μικρή ηλικία
Πέτρος Μπούσιος του Κωνσταντίνου
Γιος του Κωνσταντίνου Μπούσιου και της δεύτερης του γυναίκας Βάγιας Αποστολοπούλου. Πέθανε σε μικρή ηλικία
Ευδοκία Μπούσιου του Κωνσταντίνου
Κόρη του Κωνσταντίνου Μπούσιου και της δεύτερης του γυναίκας Βάγιας Αποστολοπούλου. Πέθανε σε μικρή ηλικία
Ιωάννης Μπούσιος του Κωνσταντίνου
Γιος του Κωνσταντίνου Μπούσιου και της δεύτερης του γυναίκας Βάγιας Αποστολοπούλου.
Ηλίας Μπούσιος του Κωνσταντίνου
Γιος του Κωνσταντίνου Μπούσιου και της δεύτερης του γυναίκας Βάγιας Αποστολοπούλου.
Ξανθίππη Μπούσιου του Κωνσταντίνου
Κόρη του Κωνσταντίνου Μπούσιου και της δεύτερης του γυναίκας Βάγιας Αποστολοπούλου.. Παντρεύτηκε στο χωριό.
 


Ιωάννης
Μπούσιος του Κωνσταντίνου
Παντρεύτηκε με την Ευαγγελία Ντάκα από την Καλλονή (Λούντζι) και απέκτησαν δυο παιδιά, τη Δημητρούλα και τον Κωνσταντίνο,. Ο Γιάννης στην αρχή έχτισε το σπίτι του κοντά στον Διονύση Τζήκα. Αργότερα όμως έφυγε από το χωριό και εγκαταστάθηκε στη Νεάπολη Βοΐου μαζί με τη σύζυγό του, όπου και πέθαναν.

Δημητρούλα Μπούσιου του Ιωάννη
Παντρεύτηκε στο χωριό.

                      Γιάννης και Ευαγγελία Μπούσιου
 
Κωνσταντίνος Μπούσιος του Ιωάννη
Παντρεύτηκε την Αρτεμισία και με τα παιδιά τους διαμένουν στα Γρεβενά.

          

Ηλίας Μπούσιος του Κωνσταντίνου - Γκουντουλίας
Παντρεύτηκε την Όλγα, που ήταν κόρη του Γρηγόρη Καραδήμου. Έχτισε σπίτι και φρόντισε και τη μάννα του. Απέκτησαν τρία παιδιά. Τον Βασίλη, τη Λουκία και την Ειρήνη.
 

Βασίλειος Μπούσιος του Ηλία
Τελείωσε το Γυμνάσιο Τσοτυλίου και σπούδασε ραδιοτεχνίτης. Μετά από εξετάσεις προσελήφθη ως τεχνικός υπάλληλος στον ΟΤΕ. Δυστυχώς σε ηλικία 30 ετών έφυγε από τη ζωή, προσβεβλημένος από την επάρατη νόσο, χωρίς να δημιουργήσει οικογένεια.

    Ηλίας-Όλγα Μπούσιου, κόρη Λουκία με τα εγγόνια τους
 
Λουκία Μπούσιου του Ηλία
Παντρεύτηκεστο στο Τσοτύλι και λέγεται Αποστολίδου.
 
Ειρήνη Μπούσιου του Ηλία
Παντρεύτηκε στο στο Δασύλλιο (Μαέρη) και λέγεται Σκόδρα. Έδωσε τέλος στη ζωή της το 2010.
 

Γιώργος Μπούσιος
Αναφέρονται τρία παιδιά του: Η Πανάγιω, ο Εθύμιος και ο Νικόλαος. Το σπίτι τους ήταν εκεί που βρίσκεται σήμερα το μαντρί του Ηλία Μπούσιου.

 
Πανάγιω Μπούσιου του Γεωργίου
 

Ευθύμιος Μπούσιος του Γεωργίου
Παντρεύτηκε την Ελένη Τζίντζιου από την Χρυσαυγή και απέκτησαν δυο παιδιά, τη Μαρία και τον Δημήτρη,

 
Μαρία Μπούσιου του Ευθυμίου
Παντρεύτηκε στο Κυπαρίσσι (Μπίσοβο) τον Νικόλα Τζιόλα.
 

Δημήτριος Βούσιος του Ευθυμίου
Γεννήθηκε το 1891. Εργάτης στο επάγγελμα.

 
Ευθύμιος Μπούσιος του Δημητρίου
Πέθανε σε ηλικία 7-8 χρονών.
 

Νικόλαος Μπούσιος του Γεωργίου
Όταν τα δυο αδέρφια Θύμιος και Νικόλας δημιούργησαν τις δικές τους οικογένειες, το σπίτι δεν τους χωρούσε, Ο Νικόλας παντρεύτηκε την Ευαγγελία, που ήταν από την Μόρφη (Μερασάνη) Βοΐου και αγόρασε το σπίτι του Μπατζιόπουλου και αφού το κατεδάφισε έχτισε νέο, εκεί που είναι τώρα το σπίτι του Χριστόφορου Βασιλόπουλου. Με την Ευαγγελία ο Νικόλας απέκτησε δυο παιδιά. Τον Γεώργιο και τη Ζωίτσα.

 
Γεώργιος Μπούσιος του Νικολάου
 
Ζωίτσα Μπούσιου του Νικολάου
Παντρεύτηκε στο Κυπαρίσσι (Μπίσοβο).
 
Ευθύμιος Βούσιος
 
Δημήτριος Μπούσιος του Ευθυμίου
Παντρεύτηκε με την Πανάγιω, κόρη του Γιώργου Τζήκα από το χωριό και απέκτησαν ένα γιο, τον Ευθύμιο. Ο Δημήτρης γυρνώντας από τον πόλεμο της Μικράς Ασίας πέθανε.
 

Ευθύμιος Μπούσιος του Δημητρίου
Το 1932 ήταν αγροφύλακας του χωριού. Παντρεύτηκε με τη Μορφούλα Μπούσιου, κόρη του Θανάση Μπούσιου και πήγε σώγαμπρος στο Δίλοφο (Λμπόχοβο) Βοΐου, όπου πήρε την περιουσία του πεθερού του. Με τη Μορφούλα απέκτησαν ένα γιο, τον Πελοπίδα. Η Μορφούλα πέθανε νωρίς και ο Θύμιος ξαναπαντρεύτηκε με την Αρετή, κόρη του Αθανασίου Θεοδ. Σιμόπουλου. Αγόρασε το σπίτι του Μ. Παναγιωτόπουλου και ασχολήθηκε με την κτηνοτροφία. Με την Αρετή απόκτησε τέσσερα αγόρια. Τον Δημήτρη, τον Σωκράτη, τον Ηλία και τον Γιώργο. Ανέπτυξε την κτηνοτροφία και την τυροκομία. Διετέλεσε πρόεδρος της Κοινότητας Τρικόρφου για πολλά χρόνια.

                Ευθύμιος Μπούσιος του Δημητρίου
 

Πελοπίδας Μπούσιος του Ευθυμίου
Πήγε σώγαμπρος στην Καλλονή (Λούντζι) και παντρεύτηκε την Πολυξένη Κολτσίδα και απέκτησαν τρία παιδιά, ένα γιο τον Κώστα και δυο κόρες, την Ευμορφία και τη Θεοδώρα

 

Ευμορφία Μπούσιου του Πελοπίδα

Θεοδώρα Μπούσιου του Πελοπίδα

                   Πελοπίδας Μπούσιος του Ευθυμίου
 


 

Κωνσταντίνος Μπούσιος του Πελοπίδα
Γεννήθηκε στην Καλλονή και είναι γιος του Πελοπίδα Ευθ. Μπούσιου και της Πολυξένης Κολτσίδα. Είναι παντρεμένος με τη Λίτσα Τσικριτζή και απέκτησαν μια κόρη, την Ειρήνη. Ζει και εργάζεται εδώ και πάρα πολλά χρόνια στη Λάρισα.

 

                 Κωνσταντίνος Μπούσιος του Πελοπίδα
 

 


Ειρήνη Μπούσιου του Κωνσταντίνου
Γεννήθηκε στη Λάρισα, όπου τελείωσε το λύκειο και τώρα σπουδάζει στη Θεσσαλονίκη. Όταν τελειώσει, σκοπεύει να γυρίσει πίσω στη Λάρισα για να κάνει μια δική της επιχείρηση,

                 Ειρήνη Μπούσιου του Κωνσταντίνου
 


 

Δημήτριος Μπούσιος του Ευθυμίου
Μετανάστευσε οικογενειακά στην Αυστραλία σε νεανική ηλικία, όπου εργάστηκε για αρκετά χρόνια. Επέστρεψε και τώρα ζει στο χωριό. Έχει δυο κόρες: Tην Ευθυμία και την Κωνσταντίνα, που ζουν στην Αυστραλία.

 

 

 

Ευθυμία Μπούσιου του Δημητρίου
Ζει στην Αυστραλία.

 

                  Ευθυμία Μπούσιου του Δημητρίου
 

 

 

Κωνσταντίνα Μπούσιου του Δημητρίου
Ζει στην Αυστραλία.

              Κωνσταντίνα Μπούσιου του Δημητρίου
 

 

Σωκράτης Μπούσιος του Ευθυμίου
Είναι παντρεμένος με τη Δέσποινα και έχει δυο παιδιά. Τον Παναγιώτη και την Αρετή. Είναι οικογενειακά εγκατεστημένος στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

 

                  Σωκράτης Μπούσιος του Ευθυμίου
 

Παναγιώτης Μπούσιος του Σωκράτη
Είναι παντρεμένος με τη Σούλα Γεωργακάκη από τη Σπάρτη και έχει δυο παιδιά, την Κωνσταντίνα και τον Σωκράτη.  Ζουν στην Πολιτεία της Μασαχουσέτης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Κωνσταντίνα
Μπούσιου του Παναγιώτη
Κόρη του Παναγιώτη και της Σούλας Μπούσιου, που ζει με τους γονείς της Πολιτεία της Μασαχουσέτης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Σωκράτης Μπούσιος του Παναγιώτη
Γιος του Παναγιώτη και της Σούλας Μπούσιου, που ζει με τους γονείς του Πολιτεία της Μασαχουσέτης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

 

 


Αρετή Μπούσιου του Σωκράτη
Είναι παντρεμένη με τον Walid Nakhoul που κατάγεται από τον Λίβανο  και έχουν δυο παιδιά, τον Μιχαήλ και τον Ηλία. Ζουν στην Πολιτεία της Μασαχουσέτης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής,

                Αρετή Μπούσιου και Walid Nakhoul
 


Γεώργιος Μπούσιος του Ευθυμίου
Παντρεύτηκε με την Αθανασία Νατσιοπούλου από τον Άγιο Κοσμά και έχει δυο παιδιά. Τον Θύμιο (Timmy) και τον Αντώνη (Tony). Οικογενειακά εγκατεστημένος στην Πολιτεία της Μασαχουσέτης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, εδώ και πάρα πολλά χρόνια και είναι ιδιοκτήτης πιτσαρίας. Έρχεται συχνά από την Αμερική στο Τρίκορφο, που είναι βαθιά ριζωμένο στην ψυχή του. Την αγάπη του αυτή για το χωριό, την έχει μεταδώσει και στους δυο γιους του.

                    Γεώργιος Μπούσιος του Ευθυμίου   
 

 


Ευθύμιος (Timmy) Μπούσιος του Γεωργίου
Ζει στην Αμερική, όπως και οι γονείς του και είναι αστυνομικός στην Πολιτεία της Βοστώνης. Έρχεται συχνά από μικρό παιδί στο χωριό και στους συγγενείς του, τους οποίους υπεραγαπά.

                  Ευθύμιος Μπούσιος του Γεωργίου
 

 


Αντώνιος (Tony) Μπούσιος του Γεωργίου
Ζει στην Αμερική, όπως και οι γονείς του, στην Πολιτεία της  Μασαχουσέτης. Έρχεται συχνά από μικρό παιδί στο χωριό και στους συγγενείς του, τους οποίους υπεραγαπά.

                 Αντώνιος Μπούσιος του Γεωργίου
      

 

Ηλίας Μπούσιος του Ευθυμίου
Είναι κτηνοτρόφος και ζει στο χωριό. Παντρεμένος με τη Βασιλική Γκουτμάκα από τη Χρυσαυγή. Έχουν δυο παιδιά, τον Χριστόδουλο (Λάκη) και τον Ευθύμιο. Διετέλεσε πρόεδρος της Κοινότητας Τρικόρφου από το 1982 έως το 1998.

                     Ηλίας Μπούσιος του Ευθυμίου
 
Ευθύμιος Μπούσιος του Ηλία
Είναι παντρεμένος με την Παναγιώτα Πουργουτζίδου και  έχουν δυο παιδιά, τη Βασιλική και τον Γεώργιο.
 
Βασιλική Μπούσιου του Ευθυμίου
 
Γεώργιος Μπούσιος του Ευθυμίου
 

Χριστόδουλος Μπούσιος του Ηλία
Είναι παντρεμένος με τη Γιάννα Σεραφείμ. Ασχολείται δραστήρια με τα πράγματα του χωριού και είναι εκλεγμένος εκπρόσωπος της Τοπικής Κοινότητας Τρικόρφου του Δήμου Γρεβενών. Διαμένει οικογενειακά στα Γρεβενά αλλά η ψυχή του και το... σώμα του βρίσκεται συνεχώς στο χωριό. Έχει δύο παιδιά, τον Ηλία και την Μαρία-Ειρήνη.

Ηλίας Μπούσιος του Χριστόδουλου

Μαρία-Ειρήνη Μπούσιου του Χριστόδουλου

                     Χριστόδουλος Μπούσιος του Ηλία
 

* Στις φωτογραφίες:
Επάνω: Νεόνυμφοι: Δημήτριος Στεφάνου Μπούσιος και Μαργαρίτα Ηλία Καραδήμου - Από αριστερά: Η μικρή Αγγελική Πανταζή, Βασίλειος Δημόπουλος, Βασίλης Πανταζής, Ελευθερία Μπούσιου-Πανταζή, Πηνελόπη Δημοπούλου, Ζαχάρω Δημοπούλου και ο μικρός Βασίλειος Μπούσιος. - Κάτω αριστερά το σπίτι του Στέφανου Ιωάννη Μπούσιου και κάτω δεξιά το σπίτι του Σπύρου Ιωάννη Μπούσιου.

 

.


     Copyright
© 2013 e-Πύλη Εκπαίδευσης