ΙΣΤΟΡΙΑ  |  ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ  |  ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ  |  ΓΕΝΕΑΛΟΓΙΑ  |  ΜΝΗΜΕΙΑ  |  ΓΡΑΜΜΑΤΑ  |  ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ  |  ΣΗΜΕΡΑ


Γραμματιζούμενοι - Τεχνίτες - Κτηνοτρόφοι

Δινόπουλος Ιωάννης
του Κωνσταντίνου

 

Ο Τρικορφιώτης ήρωας  υποσμηναγός στο Αιγαίο
(Ο Γιάννης είναι σήμερα αντισμήναρχος εν αποστρατεία της Πολεμικής Αεροπορίας)
Κυριακή 21 Ιουλίου 1974, δεύτερη ημέρα του πολέμου στην Κύπρο. Στην 111 Πτέρυγα Μάχης που βρίσκεται στη Νέα Αγχίαλο Μαγνησίας, το ζεύγος ετοιμότητας αναχαιτίσεως αποτελείτο από τους: Υποσμηναγό Γιάννη Δινόπουλο, (από το Τρίκορφο Γρεβενών)  αεροσκάφος Νο1 αρχηγό ζεύγους και ανθυποσμηναγό Θωμά Σκαμπαρδώνη (από τη Μούχα Καρδίτσας). Αεροσκάφος Νο2 με χαρακτηριστικό κλήσεως Μοίρας Ghost (=φάντασμα). Στις 12:00 δόθηκε scramble. Ο Νο1 Γιάννης Δινόπουλος, διαπίστωσε ότι δεν λειτουργούσε ο ασύρματός του. Λόγω όμως υπερβάλλοντος ζήλου, ακμαιότατου ηθικού και πολεμικής διεγέρσεως, ...
 
Περισσότερα εδώ

   

Δινοπούλου Βούλα
του Ιωάννη

 Είναι πτυχιούχος Αγγλικής Φιλολογίας και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη.
   

Δινοπούλου Δέσποινα
του Ιωάννη

 Είναι πτυχιούχος Οικονομικής Σχολής και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη.
   

Δινόπουλος Κωνσταντίνος
του Ιωάννη

 Είναι εν ενεργεία αξιωματικός της Σχολής Ευελπίδων.
   

Δημόπουλος Δημήτριος
του Γρηγορίου

 

Αποφοίτησε από το Γυμνάσιο Τσοτυλίου. Ήταν εξαιρετικός μαθητής και δυνατό μυαλό. Λόγω των οικονομικών δυσκολιών δεν ακολούθησε άλλες σπουδές αλλά εισήχθη στη Δασική Σχολή Αγιάς Λάρισας. Διορίστηκε ως Δασικός στα Κερδύλια Σερρών. Παράλληλα φοιτούσε στη Νομική Σχολή Θεσσαλονίκης. Ήταν επί πτυχίω, όταν στα μέσα της δεκαετίας του '70, σαν τίμιος κρατικός λειτουργός, αρνήθηκε να δωροδοκηθεί και να παραβεί το καθήκον του, δολοφονήθηκε μέσα στο σπίτι του από καταπατητή των Κερδυλίων. Ο θάνατός του βύθισε στο πένθος όλο το χωριό. Η φωτογραφία από την κηδεία (απόκομμα εφημερίδας της εποχής), προέρχεται από το αρχείο του δάσκαλου Κώστα Τσώνη που την καταθέτει, στη μνήμη του αδικοχαμένου Τάκη. Μπροστά, ο ιερέας παπα-Βασίλης Ζιούδας και η θεία του Στεργιαννή (Στέφαινα) Μπούσιου, που για πολλά χρόνια, φρόντιζε τις εκκλησίες του Χωριού.

   

Δημοπούλου Βικτώρια
του Νικολάου

 

Η Βικτώρια φοίτησε στο Γυμνάσιο Γρεβενών. Από τα γυμνασιακά της χρόνια ασχολήθηκε με τον αθλητισμό. Ακοντίστρια με εξαιρετικές επιδόσεις και διακρίσεις. Πρωταθλήτρια Ελλάδας στα δεκατέσσερά της χρόνια και 2η Βαλκανιονίκης αργότερα. Εισήχθη στη Γυμναστική Ακαδημία και υπηρέτησε ως γυμνάστρια σε σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Παντρεύτηκε με τον δασολόγο Θωμά Τζιουβάρα από το Μεσσολούρι, δραστήριο συνδικαλιστή, ο οποίος έφυγε νωρίς, ύστερα από αυτοκινητιστικό ατύχημα πηγαίνοντας στην Πάτρα ως Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Δασολόγων. Απόκτησαν δυο παιδιά: Τη Δέσποινα και τη Ζαχαρούλα. Η Βικτώρια με τα κορίτσια της ζουν στην Αθήνα.

   

Δινόπουλος Αθανάσιος
του Παύλου

 

Γεννήθηκε το 1954 στο Τρίκορφο. Μετά τις γυμνασιακές σπουδές εισήχθη στη σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Ασχολήθηκε με το θέατρο, την διαφήμιση και την τηλεόραση. Εργάστηκε ως διευθυντής σε υποκαταστήματα τραπεζών. Τα τελευταία 2 χρόνια είναι περιφερειακός διευθυντής τραπεζικών καταστημάτων. Κατέχει master στο στρατηγικό management και έχει σαν χόμπι τη ζωγραφική. Ασχολείται με τη γλυπτική και την ποίηση. Έχει εκδώσει την ποιητική συλλογή «Τ΄ άστρα δακρύζουν» και έχει πάθος με την αρχαιολογία. Τελευταία έγραψε βιβλίο με τίτλο "Μια διαφορετική άποψη για τη θέση της πρώτης πρωτεύουσας της Μακεδονίας, Αιγές". Παντρεμένος με τη Σοφία Κώστα, ιδιωτική υπάλληλο, και έχουν δύο παιδιά: Τον Παύλο τελειόφοιτο Μαθηματικής σχολής και τον Γιάννη δευτεροετή στη Νομική σχολή.

   
Δινόπουλος Παύλος
του Αθανασίου
Είναι φοιτητής Μαθηματικής Σχολής
   
Δινόπουλος Ιωάννης
του Αθανασίου
Είναι φοιτητής Νομικής Σχολής
   

Καραδήμος Χρήστος
του Αθανασίου

 

Ο Χρήστος γεννήθηκε στο Τρίκορφο και μεγάλωσε στα Τρίκαλα. Αφού αποφοίτησε από το Γυμνάσιο, εισήχθη στην Σχολή Ικάρων. Μετά από ευδόκιμη πορεία, διετέλεσε της 110 Πτέρυγας Μάχης στη Λάρισα και Διοικητής της Σχολής Ικάρων. Σήμερα είναι απόστρατος αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας, με το βαθμό του Ταξίαρχου. Επισκέπτεται τακτικά το χωριό και έχει επισκευάσει το πατρικό του σπίτι. Είναι παντρεμένος με τη Χριστίνα και έχει αποκτήσει δυο γιους, τον Μάριο και τον Θανάση. Ο Μάριος είναι Μηχανολόγος Μηχανικός και ο Θανάσης, ταξίαρχος της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

   

Καραδήμος Αθανάσιος
του Χρήστου


 

Ταξίαρχος εν ενεργεία της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας. Ειναι παντρεμένος με την Ελένη Τσινάκη από την Αθήνα, αξιωματικό της Πολεμικης Αεροποριας, και έχουν μια κόρη την Χριστίνα, επί πτυχίω στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών.

   

Καραδήμος Μάριος
του Χρήστου

 

 

Βρίσκεται με την οικογένειά του στην Κύπρο, όπου και εργάζεται ως Μηχανολόγος Μηχανικός. Είναι παντρεμένος με τη Μαρία Σπυράκη και έχουν αποκτήσει δυο παιδιά: Την Ουρανία και τον Χρήστο. 

   
Καραδήμου Χριστίνα
του Αθανασίου
 
Φοιτήτρια επί πτυχίω του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών.
   

Μαρανής Ιωάννης
του Στεφάνου

 

 

Παπαδάσκαλος. Καταγόταν από τη Φούρκα Πρεβέζης και αφού είχε τελειώσει το Γυμνάσιο Τσοτυλίου, διορίστηκε δάσκαλος στο διπλανό χωριό Χρυσαυγή (Μυραλί) Βοϊου, πριν από το 1890. Οι Ζαρκοδημαίοι του Τρικόρφου, αποφάσισαν να αρραβωνιάσουν την ορφανή ανεψιά τους Ευαγγελία Ζαρκοδήμου με τον νεαρό δάσκαλο. Του έδωσαν στο Τρίκορφο, σπίτι και χωράφια και το ζευγάρι εγκαταστάθηκε στο χωριό όπου ήταν δάσκαλος αλλά χειροτονήθηκε και παπάς του χωριού. Πέθανε το 1927 στο χωριό.

   

Μαρανής Κωνσταντινος
του Ιωάννη

 

 

Τελειώνοντας το δημοτικό σχολείο του χωριού, φοίτησε στο Γυμνάσιο Γρεβενών μέχρι την Πέμπτη τάξη. Αναγκάστηκε να διακόψει τη φοίτησή του για λόγους υγείας. Από το 1932 μέχρι το 1974 ήταν γραμματέας της Κοινότητας του χωριού μας αλλά και σε άλλα χωριά (Κυπαρίσσι, Δασύλλιο, Δίλοφο). Διετέλεσε και Πρόεδρος της Κοινότητάς μας τα έτη 1974-1981. Οι γραμματικές του γνώσεις, η πολύχρονη πείρα, το γερό του μυαλό και η πέννα του, τον είχαν αναδείξει σε έναν από τους πιο καλούς γραμματείς κοινότητας του Νομού Γρεβενών. Γραμματείς κοντινών χωριών έρχονταν και τον συμβουλεύονταν, όταν αντιμετώπιζαν δυσκολίες.

   

Μαργαρίτη Θωμαή
του Αθανασίου

 
 

Είναι καθηγήτρια Αγγλικών. Έφυγε για μικρό διάστημα στην Αμερική κοντά στον πατέρα της και στην αδελφή της Ελένη. Επέστρεψε και παντρεύτηκε. Τώρα λέγεται Στράντζα και ζει οικογενειακώς στη Θεσσαλονίκη, όπου έχει σχολή ξένων γλωσσών.

   

Μαργαρίτης Βύρων
του Αθανασίου

Είναι οδοντίατρος και εργάζεται στα Χανιά Κρήτης.
   

Μαργαρίτης Δημήτριος
του Αθανασίου

Είναι δασολόγος και διαμένει στην Πρέβεζα.
   

Μπούσιος Αθανάσιος
του Σπύρου

 

Μεγάλωσε στη Λάρισα, όπου τελείωσε την Παιδαγωγική Ακαδημία και έγινε δάσκαλος. Υπηρέτησε σε σχολεία της Πελοποννήσου και της Θεσσαλονίκης. Παντρεμένος με τη Σοφία Καλαϊτζίδου από το Νευροκόπι Δράμας. Ασχολείται με επιτυχία και μεγάλη δραστηριότητα με τη ζωγραφική. Έχει πάρει μέρος σε μεγάλες εκθέσεις ζωγραφικής. Διαμένει οικογενειακώς στη Θεσσαλονίκη και έχει δυο παιδιά: Τον Σπύρο, που σπούδασε Καλές Τέχνες στη Ρώμη και διαμένει εκεί, και την Βαρβάρα που σπούδασε Ψυχολογία και ζει στη Θεσσαλονίκη.

   

Μπούσιου Βαρβάρα
του Αθανασίου

Είναι πτυχιούχος Ψυχολογιας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
   
Μπούσιος Σπυρίδων
του Αθανασίου
 Είναι πτυχιούχος της Καλών Τεχνών της Ρώμης και εργάζεται εκεί.
   

Μπούσιος Βασίλειος
του Ευαγγέλου

 

Ο Τρικορφιώτης ήρωας στρατιώτης στην Κορέα
Ο Βασίλειος Μπούσιος, μόλις αποφοίτησε από την Παιδαγωγική Ακαδημία, πήρε μέρος από τους πρώτους, σαν αξιωματικός, στον ΔΣΕ. Συνελήφθη αιχμάλωτος στον Γράμμο και φυλακίστηκε. Όταν τελείωσε ο εμφύλιος, για να μπορέσει να «ξεπλύνει τη ντροπή» (πώς να διοριστεί δάσκαλος στη μετεμφυλιακή Ελλάδα ένας κομμουνιστής;), πήγε εθελοντής με το  ΕΚΣΕ στην Κορέα. Αφού πολέμησε γενναία, σκοτώθηκε σε ηλικία 21 ετών στις 30 Ιανουαρίου 1951, ηρωικά μαχόμενος στο ύψωμα 381. Στο ύψωμα αυτό οι Κορεάτες έχουν δημιουργήσει επιβλητικό μνημείο για τους Έλληνες στρατιώτες, που σκοτώθηκαν στον πόλεμο της Κορέας. Οι συγχωριανοί για να τον τιμήσουν, ονοματοθέτησαν τον κεντρικό δρόμο του χωριού... Περισσότερα εδώ

   

Μπούσιος Βασίλειος
του Ηλία

Τελείωσε το Γυμνάσιο Τσοτυλίου και σπούδασε ραδιοτεχνίτης. Μετά από εξετάσεις προσελήφθη ως τεχνικός υπάλληλος στον ΟΤΕ. Δυστυχώς σε ηλικία 30 ετών έφυγε από τη ζωή, προσβεβλημένος από την επάρατη νόσο, χωρίς να δημιουργήσει οικογένεια.

   

Μπούσιος Βασίλειος
του Σπύρου

 

Είναι δάσκαλος. Υπηρέτησε σε σχολεία των Γρεβενών και της Λάρισας. Ασχολείται με τη δημιουργία εκπαιδευτικού λογισμικού ηλεκτρονικών υπολογιστών και την κατασκευή ιστοσελίδων στο διαδίκτυο. Παντρεμένος με τη δασκάλα Χρύσα Λιάκου από τους Πυλωρούς Γρεβενών. Μένει οικογενειακώς στη Λάρισα και έχει δυο κόρες: Τη Δάφνη και την Ηλιάνα, που είναι μηχανικοί πληροφορικής. Η Δάφνη είναι παντρεμένη με τον Κώστα Ράπτη, που είναι χημικός μηχανικός και εργάζονται στην Αθήνα. Η Ηλιάνα ζει με τους γονείς της στη Λάρισα.

   

Μπούσιου Δάφνη
του Βασιλείου

Είναι διπλωματούχος Μηχανικός Πληροφορικής και Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών και εργάζεται στην Αθήνα.

   

Μπούσιου Ηλιάνα
του Βασιλείου

Είναι διπλωματούχος Μηχανικός Βιομηχανικής Πληροφορικής του ΤΕΙ Καβάλας και ζει στη Λάρισα.
   
Μπούσιος Αντώνιος
του Γεωργίου
 
   
Μπούσιος Ευθύμιος
του Γεωργίου
 

Ζει στην Αμερική και είναι αστυνομικός στην Πολιτεία της Βοστώνης. Έρχεται συχνά από μικρό παιδί στο χωριό και στους συγγενείς του, τους οποίους υπεραγαπά.

   

Μπούσιος Ηλίας
του Δημητρίου

 Είναι αστυνομικός και υπηρετεί αστυνομικό τμήμα του Νομού Λάρισας.
   
Μπούσιος Βασίλειος
του Ανδρέα
 
 
   
Μπούσιου Ανδρέας
του Βασιλείου
 
 
   

Μπούσιου Ελισάβετ
του Βασιλείου

 
Είναι Κοινωνική Λειτουργός και εργάζεται στη Λαμία.
   
Μπούσιος Παναγιώτης
του Αριστείδη
 
 
   
Μπούσιου Ελισσάβετ
του Αριστείδη
 
 

 

 

Μπούσιου Ζωή
του Ιωάννη

 
Είναι Κοινωνική Λειτουργός και εργάζεται στην Αθήνα.
   

Μυτάκος Αριστείδης
του  Κωνσταντίνου

Είναι διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη.
   

Μυτάκος Κωνσταντίνος
του Αριστείδη

 

Ο Κώστας έγινε δάσκαλος. Υπηρέτησαν σε σχολεία των Γρεβενών της Θεσσαλονίκης. Παντρεμένος με την Τερέζα, ζει οικογενειακά στη Θεσσαλονίκη και έχει δυο αγόρια, τον Άρη και τον Γιάννη. Επισκέπτεται συχνά το χωριό.

   

Μυτάκος Φώτιος
του  Αθανασίου

 
 

Γιος του Αθανασίου Μυτάκου. Σπούδασε δάσκαλος και παντρεύτηκε τη δασκάλα Ζωή (Ζωζώ) Τρυγώνη από το Βογατσικό της Καστοριάς. Υπηρέτησε σε σχολεία των Γρεβενών και της Θεσσαλονίκης. Απόκτησε δυο κόρες: Τη Μάρθα και τη Ιωάννα (Γιάννα), Ο Φώτης ζούσε στη Θεσσαλονίκη αλλά τα τελευταία χρόνια ζούσε μόνιμα στο χωριό με τη γυναίκα του αλλά και μετά το θάνατό της. Είχε πάθος με την καλλιέργεια και την φροντίδα των δέντρων. Με δικά του έξοδα αντικαταστάθηκε η παλιά σκεπή του Δημοτικού Σχολείου Τρικόρφου με καινούρια. Πέθανε πριν μερικά χρόνια.

   

Μυτάκου Ιωάννα
του  Φωτίου

 

Η Γιάννα  σπούδασε οδοντίατρος στην Οδοντιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης  και εργάστηκε για πολλά χρόνια στη Θεσσαλονίκη. Τώρα, συνταξιούχος πλέον, ζει στο πατρικό σπίτι στο χωριό, το οποίο υπεραγαπά και προσφέρει σε αυτό. Υπήρξε για αρκετές διετίες πρόεδρος, περιστοιχισμένη από μέλη που εναλλασσόταν κατά διαστήματα. Αφιέρωσε πολύ κόπο και χρόνο για τον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού. Έκανε τρεις ατομικές εκθέσεις κεραμικών - βιτρό - χειροτεχνίας και συγκέντρωσε πολύ κόσμο σε μια πολύ ωραία βραδιά στο Τρίκορφο. Με τα έσοδα, από τις πωλήσεις των έργων της και από συνδρομές, έγιναν οι πόρτες και τα παράθυρα στο Πολιτιστικό μας Κέντρο.

   

Παναγιωτόπουλος Τηλέμαχος
του Μιχάλη

 

Ο Τηλέμαχος μεγάλωσε στο Τσοτύλι, όπου τελείωσε το εκεί Γυμνάσιο. Σπούδασε δάσκαλος στην Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσσαλονίκης και υπηρέτησε σε σχολεία των Γρεβενών και της Θεσσαλονίκης. Παντρεύτηκε και δημιούργησε οικογένεια, που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη. Είναι αρκετά χρόνια τώρα, που έφυγε από τη ζωή.

   

Σιμόπουλος Ελπιδοφόρος
του Δημητρίου

 
 

Παντρεύτηκε Αμερικανίδα και έχει πέντε παιδιά τα οποία ζουν στην Αμερική. Τα δυο είναι γιατροί. Ο ίδιος σπούδασε στην Αμερική γιατρός και έγινε ένας άριστος επιστήμονας γυναικολόγος-μαιευτήρας, καθηγητής πανεπιστημίου. Άσκησε για πολλά χρόνια το επάγγελμά του στην Αμερική αλλά και στην Ελλάδα. Διατηρούσε κλινική στην Ουάσιγκτων ως το 1986, οπότε και επέστρεψε στην Ελλάδα. Διετέλεσε πρόεδρος στο Κρατικό Νοσοκομείο Λιβαδιάς. Από το 1989 και μετά συνεργαζόταν με την κλινική "ΥΓΕΙΑ" Αθηνών κάνοντας διαχωρισμό φύλλου. Την εποχή εκείνη είχε ανοίξει γραφείο στη Ρώμη για τον ίδιο σκοπό. Στη συνέχεια συνήψε σύμβαση με το ΙΚΑ για ένα χρονικό διάστημα ως γυναικολόγος. Με τη λήξη της σύμβασης έφυγε για τη Νέα Ζηλανδία, όπου δίδαξε σαν καθηγητής σε Πανεπιστήμιο.  Μετά επέστρεψε και τώρα ζει μόνιμα στο χωριό. Έχει πλούσιο συγγραφικό έργο και πολλά άρθρα του δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό "Ταχυδρόμος".

   

Σιμόπουλος Νικόλαος
του Δημητρίου

 
 

Σπούδασε στην Αμερική γιατρός. Ουρολόγος καθηγητής, που άσκησε για πολλά χρόνια το επάγγελμά του στην Αμερική. Έχει παντρευτεί αλλοδαπή γυναίκα και ζουν οικογενειακά στην Αμερική.

   

Σιμοπούλου Θεοδότα
του Θεοδώρου

 
 

Η Θεοδότα αποφοιτώντας από το Γυμνάσιο Τσοτυλίου εισήχθη στην Παιδαγωγική Ακαδημία Λάρισας και διορίστηκε δασκάλα. Παντρεύτηκε με τον δάσκαλο Γεώργιο Νατσιόπουλο από την Ιτέα (Βούρμποβο) Γρεβενών. Διαμένουν οικογενειακά στα Τρίκαλα και έχουν αποκτήσει δυο παιδιά: Tον Γιάννη και την Μαρία. Ο Γιάννης είναι οικονομολόγος και η Μαρία φιλόλογος.

   

Σιμόπουλος Θεόδωρος
του Ιωάννη

 

Θεόδωρος Σιμόπουλος του Ιωάννη
Είναι δικηγόρος. Ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Είναι παντρεμένος με τη Τζίνα Λέφα, δικηγόρο, και έχουν δυο παιδιά.

   

Σιμόπουλος Ιωάννης
του Θεοδώρου

 

Ανώτερος Δικαστικός. Ο Γιάννης, αριστούχος μαθητής, τελειώνοντας το Γυμνάσιο Τσοτυλίου, εισήχθη στην Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσσαλονίκης και έγινε δάσκαλος. Διορίστηκε σε σχολείο του Κιλκίς, όπου υπηρέτησε για μερικά χρόνια ενώ παράλληλα ήταν φοιτητής της Νομικής Σχολής Θεσσαλονίκης. Όταν πήρε το πτυχίο παραιτήθηκε από δάσκαλος και εισήχθη στο Δικαστικό Σώμα. Δημιούργησε οικογένεια και έχει αποκτήσει δυο παιδιά. Σήμερα είναι συνταξιούχος ως ανώτερος δικαστικός. Ζει οικογενειακά στη Θεσσαλονίκη.

   

Σιμόπουλος Κωνσταντίνος
του Ιωάννη

Είναι διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη.
   
Τζήκα Ελένη
του Κωνσταντίνου
 

Φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και αθλήτρια στίβου με εξαιρετικές επιδόσεις.
   

Τσώνης Αθανάσιος
του Γεωργίου

 

Δάσκαλος στο επάγγελμα, απόφοιτος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης. Παντρεύτηκε την Σταυρούλα Δανιήλ, κόρη δασκάλου από την Μόρφη (Μερασάνη Βοΐου, και απέκτησαν δυο παιδιά: Tον Κώστα και την Χαρούλα. Υπηρέτησε στα πρώτα του χρόνια σαν δάσκαλος στο χωριό και είχε παιδαγωγικές ανησυχίες. Εισήχθη για μετεκπαίδευση στο Μαράσλειο Διδασκαλείο Αθηνών και μετά την αποφοίτησή του πήγε με μετάθεση στη Θεσσαλονίκη, όπου εγκαταστάθηκε οικογενειακά και διετέλεσε για πολλά χρόνια διευθυντής προτύπου δημοτικού σχολείου. Έχτισε καινούργιο σπίτι στο χωριό και μένει με τη Σταυρούλα για μεγάλο χρονικό διάστημα της χρονιάς.

   

Τσώνης Κωνσταντίνος
του Αθανασίου

 

Γιος του δάσκαλου Αθανασίου Τσώνη και της Σταυρούλας. Γεννήθηκε στο Τρίκορφο αλλά μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, όπου μετατέθηκε ο πατέρας του. Έγινε δάσκαλος και υπηρετεί σε σχολείο της Θεσσαλονίκης. Υπηρέτησε για επτά χρόνια σε σχολεία της Ομογένειας στην Αυστραλία. Ασχολείται με πάθος για την παράδοση και έχει αναπτύξει πλούσιο πολιτιστικό έργο. Είναι χοροδιδάσκαλος της Βοϊακής Εστίας Θεσσαλονίκης. Έχει συλλέξει και εκδώσει πλούσιο παραδοσιακό μουσικό υλικό της περιοχής Βοΐου. Έχει δυο παιδιά, τον Βασίλη και τη Χρυσούλα.

   

Τσώνη Χαρούλα
του Αθανασίου

 

Κόρη του δάσκαλου Αθανασίου Τσώνη και της Σταυρούλας. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1965. Είναι απόφοιτος της Παντείου Σχολής - Τμήμα Πολιτικών Επιστημών και είναι ελεύθερος επαγγελματίας. Παντρεμένη με τον Θεολόγο Λαδά και μητέρα ενός αγοριού, του Γιώργου-Χρήστου. Μα πάνω απ΄ όλα.... είναι από το Τρίκορφο..


Μαθητές του Γυμνασίου Τσοτυλίου  από το χωριό μας κ.ά. παιδιά

Βασίλειος Ευαγγ. Μπούσιος: Ο Τρικορφιώτης ήρωας της Κορέας


     Copyright
© 2013 e-Πύλη Εκπαίδευσης