ΙΣΤΟΡΙΑ  |  ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ  |  ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ  |  ΓΕΝΕΑΛΟΓΙΑ  |  ΜΝΗΜΕΙΑ  |  ΓΡΑΜΜΑΤΑ  |  ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ  |  ΣΗΜΕΡΑ


Παναγιωτόπουλος

Αποστολόπουλος Καραγιάννης Μαργαρίτης Παναγιωτόπουλος
Βασιλόπουλος Καραδήμος Μπατζιοπούλου Παπαμιχάλης
Δημόπουλος Καρανάσιος Μπούσιος Σιώμος
Δινόπουλος Καρούτας Μυτάκος Τσιούκλας
Ζαρκοδήμος Κυριαζής Σιμόπουλος Τσώνης
Ζησούλης Μαρανής Τζήκας  
 

Παναγιωτούλα - Παναγιωτόπουλος

Η Παναγιωτούλα έμενε με την κόρη της Δέσπω, στο σπίτι που τελευταία ανήκε στον Μιχάλη Παναγιωτόπουλο, Το αγόρασε από αυτόν ο Ευθύμιος Δημ. Μπούσιος που το κληροδότησε στον γιο του Ηλία. Η Παναγιωτούλα  ήταν σε διάσταση με τον άντρα της. Αυτός την εγκατέλειψε, πήγε στην Κωνσταντινούπολη, και δεν ξαναγύρισε. Η Παναγιωτούλα πήρε την κόρη της και πήγε στην Πόλη να τον βρει. Αυτό όμως στάθηκε αδύνατο. Γύρισε πίσω, αρρώστησε και έμεινε μισοπαράλυτη. Φρόντισε και πάντρεψε την κόρη της, με κάποιον Βασίλη από τα Χάσια, και τον έφερε σώγαμπρο στο Τρίκορφο. Αυτό το όνομα συναντάται και στα μητρώα της Κοινότητας Τρικόρφου.

 

Βασίλης Παναγιωτόπουλος
Γαμπρός της Παναγιωτούλας στην κόρη της Δέσπω. Ήρθε σώγαμπρος στο σπίτι της Παναγιωτούλας. Με τη Δέσπω απόκτησαν τρεις γιους και μια κόρη: Τον Θεοχάρη, τον Αντώνη, τον Γιάννη και τη Μάρθα.

 

Μάρθα Βασίλη Παναγιωτοπούλου
Η Μάρθα παντρεύτηκε στο χωριό τον Αθανάσιο Μυτάκο, ο οποίος ήρθε  στο Τρίκορφο από το διπλανό χωριό Καλλονή (Λούντζι).

                                

Θεοχάρης Βασίλη Παναγιωτόπουλος
Ο Θεοχάρης πήγε σώγαμπρος στον Αυγερινό Βοΐου. Ήταν εξαιρετικός μάστορας της πέτρας και κατέβαινε για δουλειά σε περιοχές της  Πελοποννήσου (στην ελεύθερη τότε Ελλάδα). Λέγεται, ότι δεν ξαναγύρισε στην οικογένειά του στον Αυγερινό αλλά έμεινε για πάντα στην Αρκαδία.

                         

Αντώνης Βασίλη Παναγιωτόπουλος
Ο Αντώνης έφυγε από το χωριό και εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη.

 

Ιωάννης Βασίλη Παναγιωτόπουλος (Γιουβάνης)
Ο Γιάννης έμεινε στο πατρικό σπίτι, της Παναγιωτούλας όπως το έλεγαν. Κληρονόμησε τη μισή περιουσία. Ήταν καλός κυνηγός και έπαιζε βιολί σε πανηγύρια και γάμους του χωριού. Παντρεύτηκε την Παρασκευούλα από το χωριό, θυγατέρα του Ευάγγελου Καραγιάννη-Καραβαγγέλη και απόκτησαν τρία παιδιά, δυο αγόρια και μια κόρη: Τη Λαμπρινή, τον Μιχάλη και τον Παναγιώτη.

 
Λαμπρινή Ιωάννη Παναγιωτοπούλου
Η Λαμπρινή παντρεύτηκε στο Μέγαρο (Ραντοσίνστα) Γρεβενών, τον Χρήστο Σούλα.
 

Μιχάλης Ιωάννη Παναγιωτόπουλος
Ο Μιχάλης παντρεύτηκε την Μάρθα Αθαν. Σιμοπούλου, και απόκτησαν δυο παιδιά, τον Παναγιώτη (που πέθανε μικρός), τον Τηλέμαχο και την Θωμαή. Έφυγαν γύρω στα 1955 από το χωριό και εγκαταστάθηκαν οικογενειακώς στο Τσοτύλι Βοΐου. Την περιουσία και το σπίτι στο χωριό την πούλησε στον σύγαμπρό του Ευθύμιο Δημητρ. Μπούσιο.

 

Τηλέμαχος Μιχάλη Παναγιωτόπουλος
Ο Τηλέμαχος μεγάλωσε στο Τσοτύλι, όπου τελείωσε το εκεί Γυμνάσιο. Σπούδασε δάσκαλος στην Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσσαλονίκης και υπηρέτησε σε σχολεία των Γρεβενών και της Θεσσαλονίκης. Υπηρέτησε για ένα χρόνο και στο Δημοτικό Σχολείο Καλλονής, το 1961, όπου φοιτούσαν και τα παιδιά του χωριού μας (μετά την κατάργηση του σχολείου μας το 1960). Παντρεύτηκε και δημιούργησε οικογένεια, που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη. Είναι αρκετά χρόνια τώρα, που έφυγε από τη ζωή.

Θωμαή Μιχάλη Παναγιωτοπούλου
Η Θωμαή, τώρα Ανδρεάδη, παντρεύτηκε και ζει οικογενειακώς στη Θεσσαλονίκη.

                      Τηλέμαχος Μιχ. Παναγιωτόπουλος
 
Παναγιώτης Μιχάλη Παναγιωτόπουλος
Ο Παναγιώτης πέθανε σε νεανική ηλικία, χωρίς να παντρευτεί.
 

.


     Copyright
© 2013 e-Πύλη Εκπαίδευσης