ΙΣΤΟΡΙΑ  |  ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ  |  ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ  |  ΓΕΝΕΑΛΟΓΙΑ  |  ΜΝΗΜΕΙΑ  |  ΓΡΑΜΜΑΤΑ  |  ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ  |  ΣΗΜΕΡΑ
 

Ένα γλέντι όπως παλιά:
Γιορτή της τσιγαρίδας (2η) - Τρίκορφο 26 Οκτωβρίου 2014

Για δεύτερη φορά φέτος πραγματοποιήθηκε, από την Τοπική Κοινότητα Τρικόρφου και τον Πολιστιστικό Σύλλογο του χωριού μας, η 2η Γιορτή Τσιγαρίδας.

Την Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014, ανήμερα του Αγίου Δημητρίου και παρά τον άσχημο καιρό, μαζευτήκαμε γύρω στους εξήντα συγχωριανοί. Μετά τον πρωινό εκκλησιασμό στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου (λογω καιρού δεν κατεβήκαμε στο ξωκκλήσι του Αγίου Δημητρίου εκεί κάτω χαμηλά στο ποτάμι), πήγαμε στο Πολιτιστικό Κέντρο για καφέ. Ο Λάκης και η Πολυτίμη είχαν έτοιμες τις τσιγαρίδες και τα κάστανα και η Χαρούλα με τις άλλες κοπέλλες του χωριού, ετοίμασαν το σερβίρισμά του φαγητού:  Nοστιμότατες τσιγαρίδες, πίτες και βρασμένα κάστανα με κόκκινο κρασί.

Μετά το φαγητό ακολούθησε ασταμάτητος χορός με την ορχήστρα χάλκινων πνευστών της οικογένειας Τσακνάκη. Το γλέντι κράτησε μέχρι αργά το απόγευμα.

Σαν άρχισε να σουρουπώνει, ήλθε η ώρα του αποχωρισμού. Δόθηκε και φέτος η υπόσχεση για το 2ο Αντάμωμα των απανταχού Τρικορφιωτών στις 20 Ιουλίου του 2015, του Αη-Λιά, στο πανηγύρι του χωριού μας.

Θα είμαστε όλοι εκεί..

* * *

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Της Προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου κας Χαρούλας Τσώνη

Εκ μέρους του Πολιτιστικού Συλλόγου Τρικόρφου, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της 2ης Γιορτής τσιγαρίδας:
Τον Λάκη και την Πολυτίμη για τις τσιγαρίδες (τις έφτιαξαν όπως έπρεπε).
Την Ελένη, τη Ντίνα και τη Στεφανία για τις καταπληκτικές πίτες.
Την Αρετή, την Αριστούλα, τη Γιάννα και την Κατερίνα που βοήθησαν στο σερβίριμα.
Τον Θεολόγο για την προσφορά του σε κάστανα....
Τον Βασίλη για τη βιντεοσκόπηση, επεξεργασία και προβολή της γιορτής, καθώς επίσης και για τη βοήθειά του στη δημιουργία του ημερολογίου του χωριού.
Αλλά πάνω από όλους να ευχαριστήσω όσους παρεβρέθηκαν στην εκδήλωση, δίνοντας χαρά σ' εμάς και τιμώντας το χωριό μας.
ΚΑΛΟ ΧΕΙΜΩΝΑ σ' όλους με την προσδοκια: "Πότε θα ΄ρθεί η Άνοιξη"

 

Επιλέξτε Full Screen με ανάλυση HD 1080p. Ανοίξτε την ένταση των ηχείων στο τέρμα και απολαύστε την εμπειρία. Για όσους από σας βρίσκεστε στην Ελλάδα αλλά ακόμα περισσότερο για σας αγαπημένοι μας συγχωριανοί-συγγενείς μας, που βρίσκεστε διάσπαρτοι στην ξενιτειά και δε μπορέσατε να έλθετε..

 

.


     Copyright
© 2013 e-Πύλη Εκπαίδευσης