ΙΣΤΟΡΙΑ  |  ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ  |  ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ  |  ΓΕΝΕΑΛΟΓΙΑ  |  ΜΝΗΜΕΙΑ  |  ΓΡΑΜΜΑΤΑ  |  ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ  |  ΣΗΜΕΡΑ
 

1ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΡΙΚΟΡΦΙΩΤΩΝ
Τρίκορφο 19 Ιουλίου 2014

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ

ΒΙΝΤΕΟ 1     ΒΙΝΤΕΟ 2     ΒΙΝΤΕΟ 3     ΒΙΝΤΕΟ 4    ΒΙΝΤΕΟ 5     ΒΙΝΤΕΟ 6    ΒΙΝΤΕΟ 7

ΒΙΝΤΕΟ 8     ΒΙΝΤΕΟ 9     ΒΙΝΤΕΟ 10     ΒΙΝΤΕΟ 11     ΒΙΝΤΕΟ 12     ΒΙΝΤΕΟ 13     ΒΙΝΤΕΟ 14     ΒΙΝΤΕΟ 15

ΒΙΝΤΕΟ 16

ΒΙΝΤΕΟ ΑΡΧΗΣ     ΒΙΝΤΕΟ ΛΗΞΗΣ

Το Σάββατο 19 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε το 1ο Αντάμωμα των απανταχού Τρικορφιωτών. Το γλέντι έγινε στην καινούρια πλατεία - στολίδι του χωριού μας- στον περιβάλλοντα χώρο του Δημοτικού μας Σχολείου, όπου βρίσκονται υπό περαίωση τα έργα ανάπλασης.

Χωριανοί και φίλοι του χωριού μας κατέφθασαν από όλα τα μέρη της πατρίδας μας και από την ξενιτειά. Μαζευτήκαμε πάνω από διακόσιοι. Μετά το εξαιρετικό φαγητό, αυτό που ακολούθησε ήταν ένα γλέντι ατόφιο όπως παλιά. Η εκπληκτική 10μελής ορχήστρα με τα χάλκινα, του Γιώργου Μπέτζιου του Μηνά μας χάρισε έξι ώρες αδιάκοπου γλεντιού, που κράτησε από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 3 τα ξημερώματα. Οι εκδηλώσεις συγκίνησης από το αντάμωμα συγχωριανών, που είχαν να ιδωθούν πολλές δεκαετίες, ήταν μοναδικές και ανεπανάληπτες. Σε όλους όσους προσήλθαν, διανεμήθηκε δωρεάν από τον Πολιτιστικό Σύλλογο το DVD "Τρίκορφο" του Βασίλη Μπούσιου του Σπύρου.

Το πρωί της Κυριακής 20 Ιουλίου, ανήμερα του Αη-Λια, ανηφορίσαμε στην κορυφή όπου βρίσκεται το εκκλησάκι, για να τιμήσουμε τον Προφήτη. Μετά το τέλος της λειτουργίας κατεβήκαμε στο Πολιτιστικό Κέντρο του χωριού μας, όπου προσφέρθηκαν σε όλους καφέδες και γλυκίσματα.

Την όλη εκδήλωση διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τρικόρφου με την Τοπική Κοινότητα. Όλοι μας εκφράσαμε την ικανοποίησή μας στην Πρόεδρο του Πολιτιστικού μας Συλλόγου κ. Χαρούλα Τσώνη και στον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Τρικόρφου κ. Χριστόδουλο Μπούσιο, για την εξαιρετική αυτή διοργάνωση.

Το απόγευμα, όταν ήλθε η ώρα του αποχωρισμού, δώσαμε την υπόσχεση για το 2ο Αντάμωμα των απανταχού Τρικορφιωτών στις 20 Ιουλίου του 2015, του Αη-Λιά και πάλι, στο πανηγύρι του χωριού μας.

Να είμαστε όλοι εκεί...

Ανοίξτε την ένταση των ηχείων στο τέρμα και απολαύστε την εμπειρία. Για όσους από σας βρίσκεστε στην Ελλάδα αλλά ακόμα περισσότερο για σας αγαπημένοι μας συγχωριανοί-συγγενείς μας, που βρίσκεστε διάσπαρτοι στην ξενιτειά και δε μπορέσατε να έλθετε.
Το βίντεο αυτό θα γίνει DVD και θα διανεμηθεί δωρεάν στο επόμενό μας αντάμωμα.

 

.

 


     Copyright
© 2013 e-Πύλη Εκπαίδευσης